WVVD3 - Verlies na knotsgek laatste kwartier

2064 keer bekeken

Na de mooie winst van afgelopen zaterdag tegen koploper Haren D2, stond gisteren de volgende kraker op het programma: WVV D3-Peize D3.
De competitie waar D3 in speelt is tot nu toe erg spannend….en na het afgewerkte programma van dit weekend………Hitchcock kon dit niet beter bedacht hebben.

De uitwedstrijd tegen Peize werd met 6-3 gewonnen. Toen was al wel duidelijk dat Peize D3 over een leuk elftal beschikte met hierin een paar zeer snelle en behendige voetballers.

D3 liet de afgelopen weken prima voetbal zien, wat dan ook in de uitslagen was terug te zien. Hopelijk kon D3 deze lijn tegen Peize doortrekken. Maar vanaf de aftrap was al te zien dat D3 vandaag als team en individueel niet scherp was. D3 mocht aftrappen en de bal werd nonchalant teruggetikt. Er volgden nog twee slappe breedtepasses, met als gevolg dat Peize de bal kon overnemen en direct gevaarlijk werd.

Peize was direct de bovenliggende partij. D3 liet het op alle fronten afweten. Er werd bijna niet gevoetbald, er was veel onrust aan de bal en ook kwamen de spelers steeds 1-2 stappen te laat bij de bal. Zo verliep het eerste kwartier. Peize sterker, kreeg wat mogelijkheden om te scoren en D3 liet weinig zien. Het tweede gedeelte van de eerste helft werd D3 wat sterker. Het was nog steeds niet fel genoeg wat D3 betreft. Toch werd D3 steeds gevaarlijker en kreeg een aantal mogelijkheden om de score te openen. Aan de andere kant bleef Peize ook dreigend aan de bal en kreeg Demi veel te doen, maar alle ballen waren in deze eerste helft voor Demi.

Zo gingen beide ploegen met een 0-0 tussenstand richting de kleedkamers. De tweede helft liet hetzelfde beeld zien. D3 miste ook nu de overtuiging en voetbalde te weinig. Beide teams lieten wat mogelijkheden liggen om de score te openen, maar het scoren zat er vandaag nog niet in.

Inmiddels waren er 45 minuten gespeeld en wisten Peize en D3 nog steeds het net niet te vinden. Beide teams konden deze wedstrijd gaan winnen en D3 leek steeds meer de overhand te krijgen. Toch was het Peize dat de score opende. Na slap verdedigen kon een aanvaller van Peize met de bal doorlopen en de 0-1 binnenschuiven. D3 keek dus tegen een achterstand aan en had nog een kwartiertje om hier wat aan te doen. D3 drukte Peize verder terug, maar de tegenaanvallen van Peize waren steeds dreigend. Er ontstonden een paar hachelijke momenten voor het doel van Peize, D3 mocht een serie corners nemen maar steeds stond een speler van Peize bij de afwerking in de weg. Toch was het Tom die uiteindelijk na 1 van deze scrimmages de bal hoog in het doel schoot; 1-1.

De laatste 10 minuten van deze wedstrijd waren ingegaan. De spanning droop er vanaf. D3 was duidelijk de sterkere in deze fase. D3 verzuimde echter om de wedstrijd te gaan winnen. D3 kreeg veel ruimte, Peize leek wat vermoeid te zijn en gaf meer en meer ruimte weg. Het probleem in deze fase was de wil om als team te winnen. In een aantal situaties kreeg D3 een 3 tegen 2 situatie, maar werd er vanaf de zijkanten verzuimd om de bal aan de vrijstaande mensen voor het doel af te spelen. Hierdoor kreeg de snelle laatste man van Peize steeds de mogelijkheid om de bal te veroveren. Peize kwam met nog ruim 5 minuten te spelen wederom op voorsprong; 1-2. Ook hier ging weer onnodig balverlies aan vooraf. Tot 3 keer toe verzuimde een speler van D3 om de bal goed uit de verdediging weg te trappen en uiteindelijk kon een speler van Peize doeltreffend uithalen.

Maar D3 gaf niet op en 2 minuten later kon Mart, na een hele mooie aanval, de bal achter de doelman van Peize volleren: 2-2. Wat gebeurde er allemaal. Eindigde deze wedstrijd dan in een gelijkspel? Nee dus…….want weer 2 minuten later dacht een verdediger van D3 dat de bal over de zijlijn zou rollen, maar de aanvaller van Peize dacht hier anders over. Hij pikte de bal in en dribbelde richting het doel van Demi. Met een prachtig geplaatst hoog schot vloog de bal tegen het net: 2-3.

Dit was de beslissende goal. D3 bewees zichzelf vandaag een slechte dienst. Er was bij veel spelers te weinig scherpte waarneembaar (misschien was het scholen basketbaltoernooi van de dag ervoor hier de reden voor) en ook werd er te weinig als team opgetreden.

Met nog 3 speelronden te gaan is de ontknoping in deze competitie er 1 om van te smullen. 

Na 7 speelrondes ziet de stand er als volgt uit (Haren verliest van Noordster):

Haren D2 7-13
WVV D3 7-13
Peize D3 7-12
Noordster D2 7-12
MOVV D 7-9
HS’88 D3 7-3

Programma volgende week:
WVV D3- Noordster D2
Haren D2 - HS’88 D3
Peize D3 - MOVV D

Hoe het zal gaan aflopen? Ik durf geen voorspelling meer te doen. Op 23 mei zal het bekend zijn.