"/>

WVVD4 - Boeiend voetbalgevecht in Foxhol

1519 keer bekeken

Dit weekend trad JO 13-4 aan tegen FVV. Een onbekende tegenstander want beide teams troffen elkaar nog niet dit seizoen. JO 13-4 speelde dit weekend een uitwedstrijd.
Vanwege veldentekort bij FVV werd deze wedstrijd naar 14.30 verplaatst. Dit blijft toch een ongewoon tijdstip voor de JO 13 jeugd, maar het voordeel dit weekend was duidelijk merkbaar aan de temperatuur. Een deel van de colonne liep ruim 10 minuten vertraging op omdat de Blauwe Roos weer eens helemaal was dichtgeslibd door een openstaande Beersterbrug. Hierdoor werd de warming up van het team behoorlijk ingekort. Dit zou geen gevolgen hebben voor de scherpte van JO 13-4……

De wedstrijd begon en vanaf minuut 1 kreeg het publiek een boeiende wedstrijd te zien met uiteindelijk alles erop en eraan. Vanaf het begin stonden er 2 teams op het veld die volle bak speelden. Er werd strijd geleverd, bij vlagen goed gevoetbald en de wedstrijd was redelijk in balans. Het grootste verschil tussen beide teams was de aanvalskracht van JO 13-4. Daar waar het spel op en neer golfde waren de aanvallen van de roodzwarten veel doelgerichter. Deze aanvalslinie van JO 13-4 bestond vandaag uit Yvar-Milan-Daniel. Na 4 minuten spelen was het Milan die de score voor JO 13-4 opende. Na dit openingsdoelpunt bleef JO 13-4 de gevaarlijkste ploeg, maar de eindpass was vaak net niet goed genoeg of er werd een tegenstander teveel uitgespeeld waardoor een aanval in de kiem smoorde.

De verdediging van JO 13-4, vandaag eerst Jorn-Wesley-Tim-Alex, had hun handen vol aan de aanvallen van FVV, maar ze hielden stand en als er een bal doorkwam stond Stef klaar om de bal tegen te houden of over/naast te kijken. Het middenveld bestond deze eerste helft uit Bilal-Lars-Dominic. Dit drietal werkte hard, was vaak de schakel tussen verdediging en middenveld en moest vele meters maken. Na een hele mooie aanval, waarbij de bal via Tim en Lars bij Yvar belandde, was het uiteindelijk Daniel die de bal binnen kon schieten. Complimenten voor deze mooie aanval die ook een doelpunt opleverde.

Deze 0-2 leek ook de ruststand te gaan worden, maar na even niet opletten op het middenveld stond ineens een speler van FVV vrij voor Stef en hij wist de bal in het doel te schieten. Hier bleef het in deze eerste helft ook bij. Een verdiende voorsprong voor JO 13-4, alleen had de ruststand gezien de kansenverhouding iets ruimer kunnen zijn. Nu moest er ook de tweede helft volle bak gespeeld worden.

De bankbezetting voor JO 13-4 was vandaag, weer, groot. Vandaag werd er door de leiding besloten om wat minder te wisselen waardoor in dit geval de wissels, Dorian-Ismail-Bas-Bram, wat langer de bank warm hielden.

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien. De wedstrijd was aardig in balans. JO 13-4 had de opdracht gekregen om de bal wat minder lang vast te houden en sneller naar voren te spelen. Dit pakte zo nu en dan prima uit want JO 13-4 kwam er een aantal malen weer goed door. Ook FVV had alle geloof, mede door de treffer vlak voor rust en gooide er flink wat strijd tegenaan. Hierdoor verveelde deze wedstrijd geen moment. JO 13-4 kreeg na een kleine 10 minuten spelen een corner te nemen. De bal werd door Daniel strak voor getrokken en belandde via het hoofd van een FVV speler in het doel: 1-3. Was de wedstrijd nu gespeeld? Absoluut niet. FVV gooide er nog meer strijd in en het werd nog meer een boeiend voetbalgevecht. Af en toe laaiden de emoties in het veld wat op, maar alles bleef binnen de perken.
JO 13-4 verzuimde om verder afstand te nemen en aan de andere kant kreeg Stef het ook steeds drukker voor zich. Met kunst en vliegwerk hield de verdediging van JO 13-4 soms stand. Toch viel de 2-3. De spits van FVV speelde zich knap vrij binnen de 16 en schoot de bal tegen het net.

Wat een spannende wedstrijd. Ook langs de lijn was het publiek steeds meer hoorbaar. De JO 13-4 aanhang was vanmiddag ook in ruime getale aanwezig, ruim 20 mensen!
De spanning nam duidelijk toe. Wie ging dit voetbalgevecht winnen? Milan vond het nu wel prima zo en hij zorgde ervoor dat JO 13-4 weer 2 doelpunten afstand nam van FVV. Dit doelpunt werd met luid gejuich ontvangen, dit gaf wel iets aan hoe deze wedstrijd bij alles en iedereen leefde. De duels werden nu nog feller en beide teams gooiden hun laatste energie in de wedstrijd. Het slotakkoord van deze wedstrijd was voor Lars: van een meter of 20 knalde hij de bal in het doel.

JO 13-4 wist deze middagwedstrijd tegen FVV met 2-5 te winnen en kon terugkijken op een prima wedstrijd. Beide teams speelden een boeiende wedstrijd die geen minuut verveelde.