"/>

WVVC3 - KAMPIOENEN!!!!

1528 keer bekeken

Het verhaal van deze week begint op woensdagavond 10 mei. De begeleiding van JO 15-3 zit rond de klok van half 9 aan een tafeltje in de kantine om de opstelling voor de zaterdagwedstrijd tegen SJO WVC 15-2 op papier te zetten. Dit is elke week weer een gepuzzel want de selectie van JO 15-3 bestaat uit 16 spelers. Zojuist heeft JO 15-4 van WVV het kampioenschap binnengehaald en zo mag WVV zijn eerste kampioen begroeten.

Ook speelde die avond de nummer twee in de poule van JO 15-3, MOVV, een inhaalwedstrijd tegen SJO WVC JO 15-2. MOVV maakte zeker nog een kans om JO 15-3 van de titel af te houden en dit zou mede afhangen van hoe ruim zij die avond van WVC zouden gaan winnen. Bij winst met dubbele cijfers, hier werd terdege rekening mee gehouden, zou het nog een echte kampioenswedstrijd tussen beide teams kunnen worden (3 punten verschil en de laatste wedstrijd zou WVV-MOVV zijn). Om het gepuzzel met de opstelling wat meer vorm te kunnen geven werd er besloten om eerst maar eens met de kantine van MOVV te gaan bellen. Hier werd een uitslag van 2-3 in het voordeel van WVC door de telefoon doorgegeven. De monden van de begeleiding vielen van verbazing open. Na twee keer navraag te hebben gedaan leek dit echt geen sprookje te zijn. Het nog puntloze WVC had de nummer twee MOVV op een nederlaag getrakteerd. Hier had echt niemand rekening mee gehouden, zelfs de bookmakers niet. Dit gooide het hele strijdplan overboord want dit hield in dat JO 15-3 over ca 60 uur een echte kampioenswedstrijd ging spelen. In plaats van een normale competitie wedstrijd op 13 mei, waarbij al werd uitgekeken naar de wedstrijd op 20 mei tegen MOVV, werd de wedstrijd van a.s. zaterdag er toch eentje met een speciale lading.

De tegenstander was dus hetzelfde WVC dat MOVV, zeer verrassend, op een nederlaag had getrakteerd. Was WVC ineens een te vrezen tegenstander of waren er speciale krachten op het sportpark aan de Niesoordlaan aanwezig geweest die WVC boven zichzelf hadden doen uitstijgen?
Feit was dat er ineens van alles geregeld moest worden. Er werd een kampioensgroepsapp door de ouders aangemaakt en ook de leiding en spelers leefden iets anders naar deze wedstrijd toe.
Op de zaterdagmorgen, 13 mei, was het dan zover. Om 9.00 zou er worden afgetrapt aan het prachtige sportcomplex de Barlage in Vlagtwedde. JO 15-3 had de thuiswedstrijd tegen de tegenstander met 14-0 weten te winnen, maar toch was menig speler van JO 15-3 gespannen voor deze wedstrijd. De overwinning van WVC op MOVV had toch voor wat twijfel bij de roodzwarten gezorgd. Als MOVV verslagen kon worden, waarom dan WVV niet………..

De warming up verliep prima en als er met een schuin oog naar het warmlopen van de tegenstander werd gekeken kwam er alleen maar meer verbazing over de uitslag van woensdagavond.
Na de warming up ging JO 15-3 naar de kleedkamer om zo de laatste 10 minuten voor de wedstrijd te gebruiken voor de wedstrijdbespreking. De 11 basisspelers werden bekend gemaakt. Dit hield ook in dat er 6 wisselspelers zouden zijn. Naast de 16 spelers van JO 15-3 was ook Yannick aan de selectie toegevoegd. Yannick heeft tijdens de langdurige blessure van Jasper het doel van JO 15-3 verdedigd en zou vandaag als veldspeler meegaan.

De wedstrijd begon en het in grote getale meegereisde WVV publiek kreeg een heerlijke eerste helft van JO 15-3 voorgeschoteld. Mocht WVC de gedachte hebben gehad om nog een keer te stunten…..dan was deze gedachte heel snel verdwenen. JO 15-3 begon vanaf het eerste fluitsignaal vol overtuiging te voetballen en kreeg binnen twee minuten drie mogelijkheden om te scoren. WVC kon hier weinig tegen doen. De vierde mogelijkheid was raak. Goalgetter in deze voorjaarsreeks Eniel wist de bal tegen het net te werken. Hier ging een mooie aanval aan vooraf. Nadat Eniel en Sem vrij vlot na deze openingsgoal voor de 0-2 en 0-3 hadden gezorgd leek deze wedstrijd al heel snel beslist en leek het ene puntje dat JO 15-3 nog nodig had reeds veilig gesteld. WVC was direct stuk gespeeld en JO 15-3 kon doen wat het wilde. De bal ging rond en er werd geprobeerd om vanuit de combinatie te scoren. Van enige zelfzuchtigheid was geen sprake. De bal ging veel over de flanken en als de bal bij JO 15-3 in de verdediging was beland werd er van achteruit weer opgebouwd. Zoals gezegd, JO 15-3 speelde een heerlijke eerste helft en nadat zo halverwege de eerste helft zes nieuwe spelers werden ingezet bleef het eenrichtingsverkeer. Via Mart, Daan en tweemaal Lukas gingen beide teams met een 0-7 ruststand richting de kleedkamers. De goals van JO 15-3 kwamen grotendeels voort uit mooie combinaties. De spelers en meegereisde ouders en overige familieleden vierden stiekem al een feestje. Achter de goal van Jasper hing een, door de spelers gemaakt spandoek met de tekst: DE BAL IS ROND HET GRAS IS GROEN C3 WORDT KAMPIOEN!!!! Inderdaad JO 15-3 kon de titel niet meer mislopen.

Vanaf de zijlijn klonken de complimenten voor het vertoonde spel en ook de tegenstander was duidelijk…. “ze zijn simpelweg te goed voor ons”
In de kleedkamer werd alvast ingetogen gejuicht door de spelers van JO 15-3. De opstelling werd nu wat door elkaar gegooid zodat de spelers die meestal verdediging spelen nu eens voorin kwamen te staan. JO 15-3 begon met hetzelfde enthousiasme aan de tweede helft. Uiteraard was de concentratie wat verdwenen en door de positiewisselingen was het spel niet allemaal meer zo vloeiend als voor de rust, maar JO 15-3 bleef voetballen.
Via Sem en Teake liep JO 15-3 snel verder uit naar 0-9. Dit was het moment waarop de verdedigers van JO 15-3 ook hun doelpuntje als aanvallers gingen meepakken: Tim, Roan en Leonard wisten hun doelpuntje te maken. Uiteindelijk bepaalde Eniel, inmiddels als linksback geposteerd, de eindstand op 0-13.

Nog enige feitjes van deze wedstrijd:
- De lat werd een keer of 3 getest (waaronder bij een strafschop van doelman Jasper)
- Maar liefst 8 verschillende spelers wisten in deze kampioenswedstrijd het net te vinden
- Af en toe stonden er bij WVC 5 veldspelers naast hun keeper in de goal om een soort muur te vormen
- Er werd in deze wedstrijd 30 keer een speler gewisseld

Nadat de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd had gefloten vlogen de spelers van JO 15-3 elkaar juichend in de armen en maakten, onder het genot van wat flessen kinderchampagne, een vreugdedansje. Een wedstrijd die nooit spannend kon worden, mede door het overweldigende begin van JO 15-3, was afgelopen en had het kampioenschap opgeleverd.

Na de nodige fotosessies en muzikale uitingen in de kleedkamer vertrok JO 15-3 naar Winschoten. Hier werden de spelers en begeleiding nog in het zonnetje gezet. Er werd door WVV voor een versnapering in de vorm van patat en drinken gezorgd. Vanuit de ouders en sponsor, Vermeulen Steen en Hout, werden de jongens op een medaille, shirt met bedrukking en een rugtas getrakteerd.

Zo kwam er rond het middaguur een einde aan de, verrassende, roes waarin JO 15-3 vanaf woensdagavond 20.30 had geleefd.
Deze getalenteerde groep van JO 15-3 kan, met nog 1 wedstrijd thuis tegen MOVV voor de boeg, terugkijken op een wisselend seizoen. Tijdens de najaarsreeks bleek al snel dat dit team veel in zijn mars had, eigenlijk te laag was ingedeeld en in de bekercompetitie goede resultaten neerzette tegen teams uit hogere klassen. In de twee wedstrijden waar het moest gebeuren trokken de spelers van JO 15-3 echter aan het kortste eind. Hierdoor eindigden ze, na een verloren kampioenswedstrijd, in de najaarsreeks op een toch ietwat teleurstellende derde plek. In de voorjaarsreeks, waarin JO 15-3 dus niet promoveerde en misschien op voorhand al favoriet was voor de eerste plek, herpakte het team zich (de eerste wedstrijd werd nog wel in Heiligerlee verloren) en werden er acht wedstrijden op rij gewonnen.

Top jongens! Langs deze weg willen we de ouders, sponsor en WVV bedanken voor alles rondom dit kampioenschap van JO15-3.