WVVF6 - Thriller in Sappemeer

313 keer bekeken

HSC thuis was spannend en eindigde in een 2-0 overwinning voor F6. De uitwedstrijd zou dus niet eenvoudig worden. Vooraf leek F6 meer bezig te zijn met de line-up op zondag bij WVV 1 dan met de strijd tegen HSC, maar gelukkig wisten de trainers de koppies in de goede stemming te krijgen: knokken, bloed, zweet en tranen. De dood of de gladiolen!

De eerste helft was spannend. F6 had wel het betere van het spel, maar op de een of andere manier vonden onze aanvallers het nodig om elkaar de bal af te pakken en in de weg te lopen. Helaas voor HSC stond onze verdediging fier overeind en zo gingen we met 0-0 de rust in. Een absoluut unicum voor F6, want normaliter valt in elke helft minimaal 1 doelpunt voor of tegen.

In de rust kwam de scheidsrechter goede raad geven aan F6: meer overspelen en niet in de weg lopen. Dat wilden Marcel en Danny ook al vertellen, dus de beste man had groot gelijk. 

Julian bleef geblesseerd aan de knie achter in de kleedkamer. De rest van F6 ging met duidelijke bedoelingen het veld op: vechten voor elke meter tot het eindsignaal. Dat was ook de intentie van HSC en zo ontstond er een hele aantrekkelijke 2e helft. Het spel ging heen en weer. Er waren kansen voor beide ploegen, maar het was F6 dat het bal opende: 0-1 door Tom na een goede aanval.

Dat vonden ze bij HSC niet fijn en de tegengoal viel niet al te lang daarna. Er was even geen goede organisatie, er werd te laat ingegrepen en vervolgens was het raak:1-1. De mouwen moesten nog verder omhoog, verschillende spelers kregen het erg warm, maar er werd vol doorgegaan. Uit een corner van Ysatis dook ineens Milan op in de melee. Met een bijzondere beenbeweging lukte het hem om de bal langs de HSC-keepster te krijgen (1-2) en zo zijn eerste doelpunt van het seizoen te maken.

HSC haalde in de resterende speeltijd nog alles uit de kast. Het spel werd fysieker, maar nooit gemeen. Vlak voor tijd kroop F6 door het oog van de naald, toen het de bal achterin niet weg kreeg en de bal 2x tegen Ruben aan kwam en vervolgens ook nog op de paal ging. Met een beetje mazzel werd de wedstrijd gewonnen, waardoor de 3e plaats in de competitie veilig is.

Wederom een machtig spannende wedstrijd en de 4e overwinning uit de laatste 5 wedstrijden! Een knappe prestatie!

Volgende week zaterdag de seizoensafsluiter tegen BATO F3. Nog 1x gaat alles uit de kast! Komt dat zien!