"/>

WVVD4 - Wisselend succes in Europese week

1203 keer bekeken

JO 13-4 speelde in zijn laatste competitieweek maar liefst 3 wedstrijden. Op zaterdag wachtte de uitwedstrijd tegen Annen JO 13-2.
Op woensdagavond werd er thuis tegen FVV JO13-2 gespeeld en vandaag volgde dan de laatste competitiewedstrijd. Hier werd thuis tegen SJO BTC 13-2 gespeeld.

Annen JO 13-2 – WVV JO 13-4 (7-1)

Een week geleden speelde JO 13-4 de uitwedstrijd tegen Annen JO 13-2. In de thuiswedstrijd, op een doordeweekse avond, leed JO 13-4 een voor velen in deze competitie onverwacht ruime nederlaag: 1-8. Kennelijk speelde Annen graag tegen WVV want de wedstrijd in Annen werd met maar liefst 7-1 door het thuisteam gewonnen. Deze 2 nederlagen van JO 13-4 passen totaal niet in het rijtje met uitslagen zoals deze in deze competitie zijn geweest. JO 13-4 verloor deze wedstrijd eigenlijk door hoekschoppen. Van de 7 tegengoals vielen er 6 uit hoekschoppen. De ruststand was 5-0 voor Annen en dit terwijl JO 13-4 eigenlijk niet eens werd weggespeeld.

WVV JO 13-4 – FVV JO 13-2 (7-1)

10 dagen eerder speelden beide teams ook tegen elkaar. In een spannend duel trok JO 13-4 aan het langste eind. De thuiswedstrijd was een stuk minder spannend en JO 13-4 was duidelijk een maatje te groot voor de tegenstander. JO 13-4 liep in de eerste helft eenvoudig uit naar een 3-0 voorsprong. Na even niet scherp verdedigen wist FVV vlak voor de rust nog iets terug te doen en de wedstrijd nog even spannend te maken. Echter, in de tweede helft liet JO 13-4 er geen gras over groeien en liep simpel uit naar een 7-1 overwinning.

WVV JO 13-4 – SJO BTC 13-2 (1-1)

Vandaag stond de derde ontmoeting tussen beide teams op het programma. In de najaars reeks verloor JO 13-4 met 3-2 van dit, grotendeels, uit meiden bestaande team. Het uitduel in de voorjaarsreeks werd door JO 13-4 met 0-4 gewonnen, vandaag dus de revanche voor het SJO BTC team? In de voorgaande duels was het al wel duidelijk dat beide teams redelijk aan elkaar gewaagd waren.

Ook vandaag zou het weer niet anders zijn. In het eerste half uur was JO 13-4 over het algemeen het sterkere en gevaarlijkere team. JO 13-4 kreeg zeker een handvol 100% kansen. Hierbij kwam een speler van JO 13-4 oog in oog met de keeper van SJO BTC te staan en in alle gevallen besliste deze doelman het duel in zijn voordeel. Er waren ook momenten dat SJO BTC de sterkere in de wedstrijd was en zo bleek dat dit geen gemakkelijke ochtend voor JO 13-4 zou gaan worden.JO 13-4 was nog een aantal malen dicht bij een doelpunt en aan de andere kant kreeg SJO BTC weinig kansen, maar was wel vaak dreigend. Het duurde 25 minuten voor de score werd geopend. Het doelpunt kwam dan toch verdiend op naam van JO 13-4. Het was Milan die dit keer wel, met een bekeken schuiver, de doelman van SJO BTC wist te verslaan.
Zo ging JO 13-4 met een verdiende 1-0 voorsprong rusten. De tweede helft zou een stuk moeizamer verlopen. JO 13-4 was niet meer zo scherp als voor de rust. De wedstrijd was nu meer in balans en JO 13-4 slaagde er nog zelden in om gevaarlijk te worden. De duels werden vinniger en na zwak verdedigen slaagde SJO BTC erin om de verdiende gelijkmaker te scoren. Beide teams probeerden nog van alles om deze wedstrijd winnend af te sluiten, maar het zegt genoeg als beide doelmannen na de rust eigenlijk geen echte redding hoefden te maken.

Het zou vandaag bij 1-1 blijven. Voor JO 13-4 zit de competitie er nu op. Ook viel vandaag de beslissing om het kampioenschap in deze laatste speelronde. Bellingwolde JO 13-1 mocht zich, ondanks een 2-3 nederlaag, in een rechtstreeks duel met Annen de kampioen noemen (de competitie werd hiermee op doelsaldo, 5 doelpunten verschil, beslist).
En als je dan bedenkt dat JO 13-4 de thuiswedstrijd met 5-0 van Bellingwolde wist te winnen en de uitwedstrijd onnodig met 3-2 verloren zag gaan……… JO 13-4 sloot deze competitie af op een mooie derde plek.