"/>

WVVC3 - Ook duel om des keizers baard wordt gewonnen

1544 keer bekeken

Na het behaalde kampioenschap de week ervoor stond afgelopen weekend het laatste duel tegen het lastig te bespelen MOVV op het programma. Twee weken eerder leek dit nog het duel om de titel in de voorjaarsreeks te gaan worden, maar na de verrassende ontwikkelingen in de laatste duels werd dit een duel “om des keizers baard”.
JO 15-3 speelde in de kampioensshirts en wilde laten zien dat het, ook in deze witte shirts, de terechte kampioen in deze klasse is geworden. De spelers leken nog gemotiveerd, maar of dit in het veld ook nog zo was moest nog blijken.

JO 15-3 had vandaag de eer om op veld 5 te spelen, het beste veld dat WVV op dit moment bezit, maar dit leek voor het WVV publiek een onneembaar obstakel. Bij de aftrap waren welgeteld 2 trouwe supporters van JO 15-3 aanwezig. Vanuit Midwolda waren op dat moment veel meer supporters langs de lijn waarneembaar die hun team wilden aanmoedigen tegen JO 15-3.

De twee JO 15-3 supporters waren toch ietwat verbouwereerd, maar nadat ze omkeken zagen ze in de buurt van veld 4 en de kantine toch wat meer optrekkende bewegingen van JO 15-3 supporters richting veld 5. Helaas voor deze supporters misten zij wel het eerste doelpunt van deze wedstrijd: na een combinatie dook Mart binnen de 16 voor het doel van MOVV op en hij schoot de 1-0 voor JO 15-3 tegen de touwen. JO 15-3 had dus een uitstekende start. In de uitwedstrijd tegen MOVV kende JO 15-3 een moeilijke start en duurde het tot ver in de tweede helft voor de score werd geopend (JO 15-3 won toen uiteindelijk met 3-0).
De beginfase was duidelijk voor JO 15-3. Beide teams probeerden te voetballen en ook werd er zo nu en dan flink fysiek gevoetbald. Uit niets bleek dat het om een duel “om des keizers baard” ging. JO15-3 had dus in het eerste deel van deze eerste helft een overwicht maar kreeg niet heel veel mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Beide teams zaten erg ruim in de spelers waardoor er erg veel werd gewisseld gedurende deze eerste helft. Ook was de supportersschare van JO 15-3 toch verder gegroeid. Inmiddels werden er toch ook meerdere trouwe JO15-3supporters waargenomen.

Zo halverwege de tweede helft was het MOVV dat toch wat gevaarlijker werd en JO 15-3 ook meer wist terug te drukken. Echter, aan de andere kant was het Lukas die na 22 minuten spelen de voorsprong van JO 15-3 verdubbelde. Nog voor de rust was het Eniel die JO 15-3 op een grotere voorsprong zette: 3-0. Met deze ruststand liepen beide teams terug naar de kleedkamer.

In het roodzwarte kamp, vandaag dus in wit spelend, heerste tevredenheid. JO 15-3 had een prima eerste helft gespeeld.
Bij terugkeer op het veld bleek dat er nog meer ouders de moeite hadden genomen om hun kroost aan te moedigen want er stond nu toch weer een aanzienlijke supportersschare langs de lijn. Kennelijk voelden de spelers van JO 15-3 dit niet zo want de tweede helft leek toch meer op het bekende duel “om des keizers baard”. Het werd een nietszeggend duel waarbij de tijd langzaam voorbij ging. Gelukkig was het mooi weer, hadden de spelers plezier en vielen er zo nu en dan nog wat leuke momenten tijdens de wedstrijd waar te nemen.
Zo scoorde een speler van MOVV, na een voorzet die volgens MOVV van achter de achterlijn volgde, maar waarvoor niet door de grensrechter werd gevlagd en de scheidsrechter dit niet kon waarnemen, ongelukkig in eigen doel.

Met nog 10 minuten te spelen kreeg JO 15-3 een strafschop. Normaal wordt hiervoor door de leiding een speler aangewezen, maar vandaag mochten de spelers dit zelf “uitvechten”. Uiteindelijk was het David die de strafschop voor zich opeiste. Het bleek dat David dit seizoen nog niet had gescoord en zo werd aan hem de kans op een doelpunt gegund. Beheerst schoof David de bal in het doel en nam JO 15-3 een 5-0 voorsprong en maakte hij zijn eerste doelpunt van dit seizoen.
JO 15-3 vond dit kennelijk niet genoeg want één van de topscoorders van dit seizoen, Sem, had nog niet gescoord en hij bracht de eindstand op 6-0 in het voordeel van JO 15-3. MOVV kreeg zeker mogelijkheden om ook te scoren, maar ze slaagden hier vandaag niet in.

Zo eindigde de competitie voor JO 15-3 in een mooie afsluiting. Ook vandaag bleek maar weer dat de teamgeest bij dit team prima is. Ook vandaag werd er weer een teamprestatie geleverd, waarbij de 6 doelpunten door verschillende spelers werden gemaakt. JO 15-3 is, zoals reeds bekend eerst te laag ingedeeld en nadat er in de winterstop niet werd gepromoveerd bleef JO 15-3 te laag spelen. In totaal werden er 19 competitie wedstrijden gespeeld: dit resulteerde in 16 overwinningen en met de alleszeggende doelcijfers van 149 doelpunten voor en slechts 21 tegen.
JO 15-3 sluit het seizoen nog af met twee toernooien: dit weekend het eigen WVV toernooi en dan op 10 juni bij VVS.