Regels bij gebruik kunstgrasveld

1040 keer bekeken

Beleid kunstgrasveld:

WVV beschikt vanaf 7 augustus 2017 over een kunstgrasveld. Het bestuur hoopt dat al onze leden hier volop van genieten en er langdurig gebruik van kunnen maken. Om zo lang mogelijk van het kunstgrasveld te kunnen genieten is een aantal regels van kracht die er met name op gericht zijn om beschadiging te voorkomen.

De volgende regels zijn van kracht:

 

- Het gebruik van schoenen met metalen of alu noppen of platte zolen is beslist niet toegestaan, omdat dit tot ongewenste beschadiging kan leiden. Bij beschadiging door stalen of aluminium noppen vervalt de garantie op de kunststofmat.

   Let hierop bij eventuele aanschaf van nieuwe voetbalschoenen.

- Het is verboden het kunstgrasveld te betreden door over de hekken/boarding te klimmen. Gebruik de toegangspoorten.(sluizen)

- Neem geen kauwgom, glaswerk, etenswaren mee op het kunstgrasveld.

- Houd het veld schoon van afval.

- Honden en andere dieren zijn niet toegestaan op het kunstgrasveld.

- Het is verboden te roken op de kunstgrasvelden.

- Niet slepen met doelen over het kunstgras. Optillen dus!!

- Trainers dienen er op toe te zien dat geen losse doelen worden geplaatst van het (gras)trainingsveld naar de kunstgrasvelden. Bij het over het hek tillen van de doelen is de kans op valschade aan het hek, doel én kunstgrasveld erg groot.

- Na de training oefen- en jeugddoelen terugzetten in de opstelplaatsen.

- Niet bewust tegen de omheining of dug-outs schieten

- Na het betreden van het veld de hekken sluiten indien nodig.

- Bij wedstrijden van elftallen mogen geen verplaatsbare doelen in de uitloopstrook aanwezig zijn. De verplaatsbare doelen dienen in de      daarvoor ingerichte opstelplaatsen te staan.

- Bij wedstrijden van 7 tallen, dienen alle verplaatsbare doelen na de te spelen laatste wedstrijden van die dag, door de leiders/spelers van dat team, weer op de daarvoor ingerichte plekken te worden geplaatst. De poorten in de omheining weer sluiten.

- Geen toeschouwers binnen de omheining, alleen spelers, trainers en begeleiders zijn toegestaan !!!!!

 

Voor het verantwoord gebruik en zo schoon mogelijk houden van het kunstgras staat hieronder een aantal tips:

• Spelers nemen veel vuil mee. Daarom moeten ze hun voeten vegen voordat ze het veld betreden. Een ‘vuilsluis’ met roosters, een ‘walk on, walk off mat’ en borstels zijn opties. Een thermisch verzinkt inlooprooster van ten minste 1,50 x 1,50 m heeft de voorkeur.

• Spelers moeten het veld via de poort betreden. Door over het hek te klimmen, komt er vuil mee en bovendien kan het hek kapotgaan.

• Voorkom kauwgom op het veld. Sommige soorten hechten zich aan het kunstgras en zijn moeilijk te verwijderen.

• Een rookverbod op en om het veld voorkomt dat sigarettenpeuken op het veld terechtkomen. Kunstgrasvezels kunnen niet branden maar wel smelten.

• Voetbalschoenen met kunststofnoppen hebben de voorkeur. Metalen noppen met daaraan bramen beschadigen de mat, vlakke zolen zorgen voor extra slijtage.

• Sluit na gebruik de hekken, om ongewenste gasten en dieren op het veld te vermijden.

• Het slepen van losse doelen over het veld kan beschadigingen veroorzaken. De doelen moeten brede wielen hebben of worden opgetild.

• Gebruik het veld zo gelijkmatig mogelijk. Trainingen mogen niet telkens op dezelfde plek plaatsvinden, en verplaats trainingsdoelen regelmatig.

 

Het Bestuur