WVVZON5 - Time to say GOODBYE voor 4 echte W.V.V.ers en oudgedienden op 29-09-2017 te Beerta. Aanvang 20.00 uur.

1681 keer bekeken

Afscheid van 4 coryfeeën van de Zondag 5 op 29-09-2017.

Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. De tijd van gaan is nu gekomen. Normaliter is dit een kroeg item van de ouwe Hazes, het is tijd, de hoogste tijd, u wordt bedankt voor hedenavond gezelligheid. Maar nu op het complex van Abel van der Laan bij THOS Beerta. Jammerlijk was er geen kantine bezetting mogelijk vanavond op ons eigen W.V.V. Complex wat eerlijk gezegd deze mannen zeer zeker hadden en hebben verdiend om op hun “eigen” W.V.V. veld afscheid te nemen van het deelnemen aan het actieve spelletje.

Vandaar dan maar naar onze beste buur die altijd goedwillend is om onderdak te bieden waarvoor chapeau. Vanavond speelt het 5e een afscheidswedstrijd voor niet de minste trouwe rood zwart leden; t.w.:

Gerhardus Hagènus: aanvoerder en onze aanvallende middenvelder sinds tijden van het 5e en altijd elke wedstrijd de grashoogten controlerend zowel thuis als uit spelend, om zijn balcirculatie op aan te passen qua passing. Op en top gentleman zoals een aanvoerder behoort te zijn. Ook bij Gerhardus gingen medische problemen vooraf om tot dit besluit te komen.

Albertus Koehoorn: de rechtsback – rechtsbuiten, maakte Albert niet uit, hij sprintte naar voren dat het een ware lust was, alleen had hij regelmatig moeite om ook de achteruit weer te vinden waar zijn medespelers hem dan ook met enige regelmaat op attendeerden. Antwoorde hij over het algemeen met zijn Fries Drents Groningse tongval: kaalf. Ook konden we regelmatig een beroep op hem doen om het 5e te leiden als scheidsrechter, zelfs het 1e zondag kon een beroep op hem doen, daar speelde hij de assistent scheidsrechter vol overgave. Helaas laat ook bij onze Albert het lijf teveel steken vallen wat hem noopt te stoppen.

Elzo Stel: rots in de branding, altijd voorop in de strijd voor de 3 punten, kreeg het afgelopen seizoen serieuze lichamelijke klachten wat hem noopten om tot het besluit te komen een dikke vette streep te zetten onder zijn actieve geliefde spelletje. Elzo kon / kan je altijd op bouwen en een opdracht geven die bij de laatste linie passend is, man uitschakelen, maakte hem niets uit op welke positie, hij stond letterlijk en figuurlijk altijd zijn mannetje. Ook verbaal liet hij zich met enige regelmaat gelden, soms te, maar de furie bleef tot het laatste moment. Ook was hij de regelneef van het team en verzorgde de oergezellige Freundschaft spiele met menige Deutsche Gegner; die Alte Herren im Ost-Friesland, die altijd afgesloten werden met de gebruikelijke Grill – Bier und Snaps party’s zowel in Deutschland als in die Niederlande.

Willem Krijthe: wie kent hem niet ben je geneigd te zeggen, badmeester Krijthe. Wijd en zijd bekend in het Oost Groningse, jarenlang lid van de 1e selectie zondag, anekdotes voldoende te vertellen over deze persoonlijkheid. Ook bij het 5e was Willem een graag geziene gast, in voor een grap en een grol en de rotsvaste 3e helft met enkele overige teamleden. Ook bij Wim gingen de jaren tellen en dat resulteerde in het afgelopen seizoen nog een sporadisch optreden op de zondagochtend. Willem werd ouder en de tegenstanders werden jonger, veelal konden het zijn kleinkinderen zijn qua leeftijd wel te verstaan. Wim wil nog indien mogelijk een balletje spelen op de training maar daar houdt het dan ook mee op heeft hij aangegeven.

Mannen; het ga jullie en jullie partners goed, qua gezondheid voorop natuurlijk, en je bent altijd van harte welkom op de zondag bij de wedstrijden op ons mooie W.V.V. complex.