JO11-6 - WVV JO10-2: seizoen gestart met zwaarbevochten overwinning

653 keer bekeken

Na 3 oefenwedstrijden was eindelijk de eerste echte competitiewedstrijd daar voor JO10-2. We hadden er zin in met z'n allen en het was ook nog prima weer voor een mooie pot voetbal. Onze tegenstander Wildervank JO10-1 wist maar liefst 11 spelers mee te nemen richting Winschoten, dus er werd besloten 8 tegen 8 te spelen. Onze scheidsrechter Pascal nam de touwtjes in handen en de wedstrijd startte.

Vanaf het begin was duidelijk dat WVV iets sterker was dan Wildervank. We kregen kleine kansjes, maar het ontbrak aan echte scherpte. De ballen gingen naast, over of in de handen van de keeper. Wel was helder dat er doelpunten gingen vallen; dat hing in de lucht. En ineens was daar ook een doelpunt ... een verkeerde terugspeelbal viel voor de voeten van de spits van Wildervank en via een kluts kreeg hij de bal langs Xeryus: 0-1. Tegen de verhouding in, maar een doelpunt is een doelpunt. De mouwen moesten dus dubbel omhoog bij WVV. En dat gebeurde ook: de strijd werd heviger en het was spannend. Een eigen doelpunt van Wildervank en een goede aanval van WVV zorgden voor een 2-1 voorsprong bij rust. Uiterst verdiend! Met bezwete hoofden liep WVV de kleedkamer in om zich versterken met ranja en iets te eten.

In de rust waren maar kleine aanwijzingen nodig van Bart en Danny: het ging eigenlijk gewoon goed op het veld. Gewoon zo doorgaan en dan zouden we Wildervank met een nederlaag naar huis sturen. Met een luide yell denderde JO10-2 het veld weer op.

Helaas had ook Wildervank boze plannen gemaakt in de kleedkamer en zo kwamen ze op 2-2. Weer werden de WVV-ruggen gerecht en weer werd de aanval gezocht. Mooie combinaties waren er te zien, hard werd er ingegrepen als de tegenstander de bal had en uiterst terecht viel de 3-2 in ons voordeel. Maar ook Wildervank richtte zich op. Nadat Xeryus, Stijn, Tygo en Ryan een spervuur hadden weten te keren, viel toch wat onverwacht de 3-3. Je zag de toeschouwers de adem inhouden, je voelde de spanning trillen in de lucht. WVV ging vol voor de overwinning en Wildervank bleef niet achter. Beide ploegen kregen kansen. Goed ingrijpen van Xeryus en onze verdediging stonden tegentreffers in de weg.

En toen kwam het slotakkoord: Thijmen kreeg de bal op linksvoor in bezit, Dylan stond vrij voor het doel, Danny brulde dat Thijmen moest overspelen, maar Thijmen haalde hard, hoog en verwoestend uit in de korte hoek en geselde voor de 4e keer het net. Een bewijs dat je het als trainer ook wel eens mis kunt hebben … Het bleef spannend tot het eind, maar de verdiende overwinning was voor WVV. Op karakter en met goed spel de winst binnengesleept.

Een hele mooie wedstrijd met heel wat hoogtepunten! Goed gespeeld jongens! Grote klasse!