"/>

MO11-1 - WVV MO11-1 WINT VAN WINSUM MO11-1 IN EEN NIEUW TENUE

818 keer bekeken

In een grauwe, grijze en regenachtige ambiance vertrokken de meiden van MO11-1 vanochtend voor de titanenstrijd tegen de koploper uit de competitie. De meiden uit Winsum waren vandaag de thuisspelende partij en wilden hun leidende positie verdedigen.

Tijdens de warming-up viel het wederom op dat de meisjes uit Winschoten wederom in het nadeel waren qua fysiek. In de eerste competitieronde tegen Zuidhorn werd er nog lacherig gedaan om de "ukkies" uit Winschoten, maar gezien de uitslag van vorige week was de ploeg uit Winsum gewaarschuwd en werd een zware strijd verwacht voor de roodzwarten. Nadat de scheidsrechter de weg had gevonden werd er klokslag elf uur afgetrapt voor de partij. WVV liet brutaal zien dat het durfde te voetballen. Er werd leuk gecombineerd en er werden kansen gecreëerd. Het duurde een vijftal minuten, waarna de supporters de handen op elkaar mochten klappen en de verdiende voorsprong werd gepakt. De gasten domineerden de eerste helft volledig en bouwden de score verder uit tot 0-5. Was Winsum zo zwak? Nee, absoluut niet. Ook deze ploeg had leuke voetbalsters, maar een uitstekende verdediging en een topkeepster zorgden ervoor dat er geen tegengoals werden geïncasseerd.

Na rust bleek dat de meiden van WVV over een goede mentaliteit beschikken. Ze bleven met veel inzet spelen en kansen waren er nog volop. Soms nog even te snel schieten, waar een beetje rust aan bal misschien handiger was geweest of iets te dicht bijelkaar spelen, waardoor het te druk wordt om te voetballen. Het hoort allemaal bij het leerproces. De eindstand die,na vijftig minuten voetbal, op het scorebord stond was veelzeggend. Met een 1-9 overwinning pakt MO11-1 de koppositie in de competitie en laat het zien dat er rekening moet worden gehouden met hun voetbalkunsten.

Na afloop waren de gebruikelijke penalty's een mooi schouwspel voor de vele toeschouwers. Natuurlijk werden de handen geschud van deze sportieve tegenstander en werd de scheidsrechter bedankt voor zijn foutloze partij.

De wedstrijd had nog een extra leuk tintje. De meiden mochten namelijk vandaag ook hun nieuwe tenue in gebruik nemen. De firma Dieterman uit Westerlee is dit seizoen de kledingsponsor van MO11-1. Namens alle meiden, ouders en begeleiding hartelijk dank daarvoor!!

Doelpunten:

Thessa 3x
Anouk 1x
Sofie 1x
Bo 1x
Florien 1x
Inge 1x
Naomi 1x

Voor WVV speelden: Jaimy, Naomi, Ilse, Bo, Anouk, Florien, Lynn, Sofie, Iris, Inge en Thessa.

(Vandaag afwezig Eva en Myra)