"/>

WVVZAT3 - CULTHELD JOHAN BIJMOLT VERHEUGT ZICH OP CLASH MET GOALGETTER SGV UIT SCHILDWOLDE

498 keer bekeken

Waar een type Tom Markslag kan genieten van een heerlijke actie, kan WVV verdediger Johan Bijmolt ervan genieten hoe hij een spits uitschakelt. De ooit zo snelle verdediger, die overigens niet kon ingooien, beschouwt het uitschakelen van de spits als een project.

Spits uitschakelen

'Zodra de scheidsrechter fluit denk ik maar aan éen ding: de spits uitschakelen, bal inleveren bij de juiste kleur en af en toe een keer inschuiven', legt Bijmolt uit in een gesprek aan de stamtafel in de kantine van WVV.

Onoverwinnelijke Johan

Bijmolt ziet zichzelf dan ook als een geboren verdediger. 'Kinderen willen altijd aanvallen, scoren. Ik vond het op jonge leeftijd al prachtig een tegenstander met bal en al tegelijk mee te nemen en dan door te lopen. En nog steeds. Zoiets geeft een gevoel van macht. Dan voel ik mezelf echt een soort "Johan de Onoverwinnelijke". Winnen, ergens dwars doorheen knallen, heerlijk is dat gevoel.'

Andere Johan

Dat er doorheen knallen is Bijmolt wel eens duur komen te staan. In het verleden moest hij er regelmatig met rood vanaf. 'Als ik dan 's avonds in de kroeg zat, herkende ik mezelf niet in die agressie van de middag ervoor. Dat is dan een andere Johan dan de jongen buiten het veld.'

Komende zaterdag zijn alle ogen gericht op de clash tussen onze Johan en Jos Hoeksema van SGV. Deze sluwe spits zal proberen om de club uit Schildwolde te trakteren op goals. De voorbereiding van "Johan de Onoverwinnelijke" is begonnen.

Arme Jos zullen we maar zeggen.