JO10-2 - Scheemda uit, altijd lastig

558 keer bekeken

JO10-2 reisde afgelopen zaterdag af naar Scheemda. Op de woensdagtraining werd de tegenstander al onderschat en daar werd op zaterdag, ondanks de waarschuwingen van Bart en Danny, mee verder gegaan. Het zou een makkie worden, volgens een aantal spelers. Er waren spelers die gapend in de kleedkamer zaten, ondanks dat de wedstrijd om 10.15 gespeeld werd. Een serieuze warming-up was niet nodig: met de handen diep in de zakken van het trainingspak blijf je ook warm natuurlijk.

In de eerste helft ging het gelijk op en had JO10-2 zelfs een licht veldoverwicht. Prima kansen kregen we ook, maar helaas werden die in eerste instantie niet benut. Scheemda was geen geweldige ploeg, maar bezat in hun nummers 10 en 11 twee gevaarlijke spelers. Het was Scheemda dat de score opende: een speler van Scheemda kwam aan de bal op 15 meter van ons doel, werd niet aangevallen door ons, haalde hard, laag en met een lastige zwabber uit en de bal vloog langs Xeryus. Net als vorige week tegen Wildervank moesten we in de achtervolging en net als toen lukte dat. Een goede aanval van onze kant leverde de 1-1 op. Dat was ook de ruststand, maar gezien het aantal doelpogingen had het ook 4-3 of 5-7 kunnen staan. Goede reddingen van Xeryus stonden doelpunten in de weg en ook de keeper van Scheemda stopte een aantal ballen. Er werd behoorlijk goed overgespeeld en de inzet in de duels was ook goed.

In de rust waren Bart en Danny best tevreden met het spel. Het kan altijd beter, maar we hadden er vertrouwen in dat we in de 2e helft de winst naar ons toe konden trekken. Alleen moet je dan als ploeg wel het besluit nemen dat je er vol voor wilt gaan. Dat bleek de bottleneck te zijn: de absolute wil om te winnen was in de 2e helft niet aanwezig. We kregen zeker 10 goede kansen en we hadden de wedstrijd kunnen beslissen in ons voordeel, maar door onvoldoende samenspel en slap afwerken scoorden we slechts 2 keer. Vervelender was het dat Scheemda door niet goed storen voorin, niet goed meeverdedigen vanaf het middenveld en slecht ingrijpen in de verdediging ons net 3x wist te vinden. Hun laatste doelpunt was een schoolvoorbeeld van hoe het niet moet: een aantal van onze spelers verdedigde niet goed en liet zich makkelijk passeren, de bal werd niet weg geramd uit onze verdediging toen dat moest, maar er werd geprobeerd om voetballend eruit te komen, de bal werd simpel verloren aan de Scheemders, een slap schot werd in eerste instantie nog gekeerd, maar stuitte vervolgens weg en een van de Scheemder spelers reageerde sneller dan wij. Na afloop van de met 4-3 verloren wedstrijd, was Danny heel duidelijk: we hebben het zelf weggegeven en daarmee terecht verloren.

Hebben we een hele slechte wedstrijd gespeeld? Nee. We hebben een aantal dingen die heel belangrijk zijn niet goed gedaan in de 2e helft en die gaan we op de training oefenen:
- de bal afpakken i.p.v. meelopen met de man met de bal
- goed om je heen blijven kijken of er iemand beter voor het doel staat, zodat je hem kunt laten scoren
- naar de bal toekomen als je aangespeeld wordt
- de man met de bal aanvallen voordat hij kan schieten

Wat vinden Bart en Danny ervan tot nu toe?
JO10-2 is een hartstikke leuk team met veel mogelijkheden. We kunnen nog veel beter worden en dat gaat ook gebeuren. We hebben enthousiaste spelers, die met plezier naar training en wedstrijd komen. De spelers hebben onderling ook veel lol en daar gaat het uiteindelijk om. We hebben het hier wel over JEUGDvoetbal. Dit is niet de Champions League.