"/>

WVVZAT3 - JOHN FREDERIKSTADT IS NIET DOOD!!!! HIJ LEEFT VOORT BIJ WVV ZATERDAG 3

1025 keer bekeken

WVV zaterdag 3 heeft al sinds jaar en dag zijn eigen “John Frederikstadt”, genaamd: Deddy Pfeiffer. Wie wil weten wanneer het derde voor het laatst zesmaal op rij verloor of welke spelers twee wedstrijden achter elkaar een hattrick scoorden, moest aan de Sleedoornweg in Winschoten bij deze voetbalstatisticus langs. In deze digitale wereld, waarin papieren archieven worden overgenomen, en zich daar voortgeplanten in de vorm van ontelbare bits en bytes, werk Deddy nog steeds met de papieren versie van het microsoft programma Excel. Rijen en kolommen, maar dan met een potlood van de BRUNA, dat is hoe Pfeiffer de statistieken in zijn schriftje weet bij te houden.

‘Het is voor Deddy nog steeds handwerk,’ zegt speler/manager Mark Plinsinga, ‘we laten hem in zijn comfortzone en laten hem zichtbaar genieten van zijn passie”. De oudste speler van het derde registreert uitslagen, opstellingen, doelpuntenmakers, kaarten, opstellingen en overtredingen. Pheiffer richt zich niet op de sportmedia, maar hij vindt het een heerlijk tijdverdrijf. Zijn ploeggenoten genieten zichtbaar als “het schriftje”, na afloop van de wedstrijd, naar voren wordt getoverd.

 

Speler/manager Mark Plinsinga geeft duidelijk aan dat hij de betrokkenheid van Pheiffer erg waardeert en ziet in de toekomst wellicht een bundel op de markt verschijnen. “Als bij de plaatselijke boekhandel werken van Erik Hulsegge en Herman Sandman mogen liggen, dan is er ook ruimte voor de grijze, oude en bebaarde supersub van WVV zaterdag 3”, laat de technisch eindverantwoordelijke weten in een telefonische verklaring.