"/>

WVVZAT3 - COLLECTIEF FALEN ZORGT VOOR HET VERLIES TEGEN SGV

661 keer bekeken

Speler/manager Mark Plinsinga was na afloop van de wedstrijd WVV - SGV kraakhelder in zijn analyse over de partij tegen de mannen uit Schildwolde. Hij sprak over een 'totale off-day', waarbij verdediger Bijmolt zijn meerdere moest erkennen tegen de vooraf gevreesde spits Jos Hoeksema. Ook werden er in zijn ogen teveel persoonlijke fouten gemaakt in de verdediging. Zelf speelde Plinsinga natuurlijk goed en aan hem lag de nederlaag absoluut niet, liet hij achteraf weten.

Plinsinga was dus duidelijk in zijn statement na afloop van de eerste competitienederlaag van het seizoen: "We hadden een totale off-day. In de eerste 25 minuten ging alles naar de verkeerde kleur. Volgens mij kregen we desondanks zelfs een kans, maar als je de doelpunten zo weggeeft dan wordt het moeilijk om wedstrijden te winnen." Onze kans, een vrije trap belandde echter richting het Rosarium en de wissels zoeken nog steeds naar de bal.

"Na de 0-1 hadden we nog een opleving. Maar we hadden vandaag teveel spelers die teveel persoonlijke fouten maakten. In de beginfase leden we veel slordig balverlies en hadden we moeite de bal onder controle te houden. Verdedigend werd er verkeerd meegelopen, kwamen er tegenstanders uit de rug weggelopen en werd er verkeerd gedekt. De laatste tijd waren we in de achterhoede juist erg solide."

Na deze nederlaag kunnen de titelaspiraties even op een laag pitje worden gezet "Het glas is nog steeds halfvol," wilde speler/manager niet somberen. "Maar we zullen het wel zelf moeten doen. We moeten nog meer van onszelf moeten vragen. Er zal de komende tijd steeds meer de nadruk op de resultaten komen te liggen. We moeten in deze fase vooral moeten blijven trainen.

Scheidsrechter Tuinstra viel deze middag niet te verwijten. In een prachtig geel tenue leidde hij de partij voortreffelijk en mocht achteraf terecht de complimenten van de tweeëntwintig matadoren in ontvangst nemen.

Volgende week inhalen tegen Wildervank.