"/>

WVVZAT3 - AKKER - WILDERVANK 6-5

1083 keer bekeken

Na een zeer natte vrijdagavond was het de vraag of er zou worden afgetrapt tegen Wildervank. Speler/manager Mark Plinsinga gaf 's ochtends echter persoonlijk bericht. In een kort bericht gaf de vriendelijke leider aan dat er gebald zou gaan worden op de mooiste dag van de week. Overigens voegde hij daaraan toe dat de selectie bestond uit negentien spelers en hij nog steeds aan het puzzelen was met de opstelling. Steraanvaller Akker was tevens weer van de partij na een vakantie in Italië. De linkspoot arriveerde volledig afgetraind en geheel met Italiaans uiterlijk (grijs baardje) het sportpark. "Scherp als Toto Scilacci in zijn beste dagen", waren de woorden van de topschutter.

Nadat scheidsrechter Jos Frey blies op zijn fluit bleek Wildervank een lastige hindernis. Met snelheid, techniek en fysiek startte de ploeg in het roodwit vrij sterk. Na een verdedigende fout kwamen de gasten dan ook terecht op een 0-1. De thuisclub bleef compact voetballen en speelde meer op balbezit. Een overtreding in de zestien werd goed gezien door de man in het geel en hij wees resoluut naar de stip. Akker schoot beheerst de 1-1 in de touwen. Speler/manager Mark Plinsinga, spaarde zichzelf en gaf de complimenten vanaf de zijlijn. Even later liet Akker wederom van zich horen. Na een combinatie drukte hij messcherp af en nam de thuisploeg brutaal de leiding. Toch kwam Wildervank terug. Na zwak ingrijpen op de achterlijn, kwam de bal in de kluts en lag ineens op de vijf meter. Daar werd eenvoudig ingekopt en stond de 2-2 op het scorebord. Daarna volgde een goede fase van WVV. Het middenveld stond centraal goed met EJ en Rudy. Daardoor waren de afstanden tussen de linies goed te belopen. Het fenomeen deed in de veertigste minuut wederom waar hij voor is: scoren! Met een fraaie solo liet hij de verdediging van Wildervank volkomen kansloos. Met deze 3-2 mochten beide teams aan de thee.

In het tweede bedrijf werden vijf wissels toegepast door speler/manager Mark Plinsinga. De op papier sterke bank moest de voorsprong zien te verdedigen en eventueel uitbreiden was de opdracht.
Wat veldspel betreft was WVV niet de mindere van Wildervank, maar ondanks de wissels kreeg het geen vat op de tegenstander. Akker dacht daar anders over. Het eerste kleine kansje dat hij kreeg leverde de 4-2 op. Een kwartet aan goals leek hem onsterfelijk te maken. Daarna volgde de zwakste fase aan Winschoter zijde. Noem het arrogantie of zelfoverschatting, in mijn ogen eerder kelderklasseniveau. In een tijdsbestek werd de ruime voorsprong keurig weggegeven en stond er 4-5 op het papiertje van de scheidsrechter. Met nog tien minuten te spelen leek de tweede nederlaag een feit te gaan worden. Echter een buitenaardse Akker maakte zijn vijfde en leek een punt te redden. De 5-5 was zorgde dat het publiek de grote winnaar zou worden van de middag. Maar..... uiteindelijk wist vlak voor tijd speler/manager Mark Plinsinga zijn stempel op deze pot te drukken. Met een beweging waar Zlatan zijn vingers zou bij aflikken zette hij AB vrij voor de goal die het laatste tikje mocht geven. "Kijk, ik sta vandaag in de schaduw van Akker, maar eigenlijk ben ik de man of the match", aldus de aanvalsleider van WVV zaterdag 3.

 

Stand Gouden Stevel:

Robert van de Akker 6.67

Jorn Middelbos 6.56

Hilvred Holtjer 6.45 

 

Volgende week staat Glimmen op het programma.