"/>

MO11-1 - KRAKER BLIJFT ONBESLIST TEGEN BEDUM M011-1

1018 keer bekeken

De kraker uit de meidencompetitie is afgelopen. De kruitdampen zijn opgetrokken en de balans kan worden opgemaakt. De koploper uit Bedum kwam met de schrik vrij tegen onze girls uit Winschoten. Na een spektakelstuk werd een 4-1 voorsprong omgebogen in een 4-4 eindstand. Beide teams blijven hierdoor meedoen voor de titel, maar het publiek was de grootste winnaar. Het was spannend, veel doelpunten, veel kansen en vrolijke kinderen langs en binnen de lijnen. Aan Winschoter kant was de teleurstelling natuurlijk iets groter dan aan de meiden met de paarse tenues. Het had vandaag namelijk afstand kunnen nemen op de ranglijst, maar moet, na het gelijkspel, de gasten nog voor laten gaan. Vanaf minuut één was duidelijk dat de gasten beschikten over een goede voorhoede. Snel, behendig en een goed schot waren wapens die direct werden geobserveerd vanaf de zijkant. Scheidsrechter Johan volgde het spel nauwlettend en zijn eerste handeling was het noteren van de 0-1. Zou het een afstraffing worden? Nee, de ruggen werden gerecht en WVV speelde met lef. Dat resulteerde in een goal van Anouk. Deze aansluitingstreffer gaf de meiden vleugels want even later liet Thessa de Winschoter supporters wederom juichen. De voorsprong werd goed verdedigd en keeper Jaimy redde een aantal keren erg goed. Het regenachtige weer zorgde voor een troosteloze ambiance op het sportpark.

 

De tweede helft was echter een feest voor de neutrale toeschouwer. WVV, dat brutaal de aanval bleef zoeken werd beloond met twee goals. Eerst was het Lynn en na een kwartier nam Florien de bal goed mee met rechts en rondde met links keurig af. Met een 4-1 voorsprong leek een zege een kwestie van tijd. De honger naar goals nekte de ploeg. Te ver vooruitspelen, terwijl de gasten veel snelheid voorin hadden. Na de 4-2, vloog de 4-3 er veel te snel in. Billenknijpen was het advies voor de supporters. De doelvrouw van Bedum ontpopte zich tot de meid van de wedstrijd. Ze pakte vier honderd procent kansen op een fabuleuze manier. WVV vergat wederom een goed slot op de deur te doen en speelde achterin één op één. Dit resulteerde in de 4-4.

Beide partijen gingen daarna voor de volle winst. Kansen waren daar ook absoluut voor. De teams uit Winschoten en Bedum moesten het uiteindelijk, na afsluiten van scheids Johan Hilverts, tevreden zijn met deze puntendeling.

Gr. Bert