JO10-2 - Een goed begin levert toch verlies op

610 keer bekeken

Na meer dan 3 kwartier rijden, stonden we in Leek tegenover VEV ’67 JO10-1. De verwachting was dat het een zware pot worden. We moesten dus scherp beginnen en dat deden we ook. JO10-2 kwam goed uit de startblokken en ging al vlot aan de leiding: 0-1. Met goed, fel spel werd VEV onder druk gezet. Er kwamen goede passes, we liepen prima vrij en er werd zeer strak verdedigd. Toen de 0-2 viel, was dat uiterst verdiend en het leek er op dat we VEV onder de voet zouden lopen. Toch kwamen de gastheren ook af en toe gevaarlijk in de buurt van ons doel, maar gelukkig wisten we de nul lang te houden. Een ongelukkig doelpunt gaf VEV het gevoel dat er meer in zat en dat bleek ook: we gingen rusten met 2-2.

In de rust waren we met z’n allen behoorlijk tevreden over het spel, dus was de opdracht om gewoon op dezelfde voet verder te gaan.

In het begin van de tweede helft ontstond er een gelijkwaardige strijd, waarbij beide ploegen mogelijkheden kregen, maar de kansen werden niet benut. En toen was het ineens gebeurd: in korte tijd scoorde VEV 2x en raakte WVV de grip op de wedstrijd volledig kwijt. De koppies gingen naar beneden, de posities op het middenveld werden niet meer gehouden, de voorhoede liep niet meer goed vrij, voorhoede en middenveld verdedigden niet meer mee en er was in de afwerking geen enkele overtuiging meer. Als je naar de kansenverhouding keek, dan had er minimaal een gelijkspel in gezeten. Mar VEV straalde uit dat ze de 3 punten wilden hebben en won daarmee uiteindelijk de wedstrijd: 5-2.

Zo eindigde de wedstrijd op dezelfde manier als tegen Scheemda 2 weken geleden. We gaven de wedstrijd weer in het laatste kwartier weg.
Als je kijkt naar de overall kwaliteit, dan had WVV JO10-2 nu eigenlijk zonder puntverlies bovenaan moeten staan. We hebben technisch en tactisch het beste team. Maar bij voetbal telt niet alleen techniek en tactiek. De mentaliteit is minimaal even belangrijk. Daar zal nog het een en ander moeten verbeteren bij JO10-2. De wedstrijd duurt 2x 25 minuten, dus moet je 2x 25 minuten als 1 team blijven knokken.

Maandag weer vol aan de bak op de training!