"/>

WVVZAT3 - VOETBAL LIJKT WEL KUNST

954 keer bekeken

Supporters van het derde weten het zeker! Joost Osseforth heeft zijn look-a-like in het Van Gogh museum!
Heeft WVV zaterdag 3 verdediger Joost Osseforth een ruim honderdvijftig jaar oude dubbelganger in het van Gogh museum? Fans die onlangs het museum bezochten verbazen zich over de gelijkenissen tussen de voetballer uit de stal van speler/manager Mark Plinsinga en één van Nederlands grootste kunstenaars.

Twee supporters lieten een foto van het zelfportret van de schilder achter op een gerelateerde website van WVV zaterdag 3. Het nieuws werd meteen opgepikt door de Winschoter media en verschillende voetbalsites. En zoals wel vaker, verspreidt het zich dan snel.
Volgens het van Gogh museum is het niet de eerste keer dat er gelijkenissen worden gemaakt tussen de wereldberoemde Nederlandse schilder en de technisch zeer vaardige voetballer Osseforth.

Het verhaal duikt sinds juli 2013 geregeld op, wat terug te zien is in de bezoekersaantallen van de pagina van het doek op de site van het van Gogh museum.
Het museum ging een jaar geleden ook zelf aan de haal met de hype, door een afbeelding van het zelfportret voorafgaand aan de competitiewedstrijd WVV 3 - SJS te delen op social media.
Look-a-like van Joost Osseforth kijkt uit naar een spectaculaire wedstrijd,' schreef het het museum op facebook. De Winschoters verloren destijds overigens kansloos met 0-5.
Deze maand is er, volgens het museum op de website, opvallend veel aandacht voor Vincent van Gogh. De sportieve prestaties van het derde zullen hier zeker een grote invloed op hebben gehad. Voor trouwe supporters is er alle ruimte om in kunstzaal 2 dus een selfie te maken met de dubbelganger van Osseforth.
Speler/manager Mark Plinsinga grapte trouwens nog: "Ben blij dat het Osseforth is, die een dubbelganger heeft en niet onze linksback Harrie Mein!"

Vandaag maakte Osseforth tegen Glimmen zijn eerste speelminuten van het seizoen.