"/>

WVVZAT3 - DE MACHINE BEGINT TE DRAAIEN (1-5)

1017 keer bekeken

Speler/manager Mark Plinsinga legt het nogmaals uit : "Het derde speelt nog geen tiki-taka voetbal, maar de machine komt op gang!"

WVV 3 heeft zes punten na de eerste drie competitiewedstrijden. ,,We zijn moeilijk te verslaan’’, zegt Plinsinga, zaterdag de voorbereidende schakel van de winnende treffer in het gewonnen duel met Wildervank (6-5). ,,Elke tegenstander in deze 6e klasse moet hard werken en goed spelen om ons te verslaan. Bij ons staat een goede basis”, doelt hij op de defensieve organisatie. Wildervank beet zich erop stuk. „Zij hadden meer de bal, zeker in de tweede helft. Wij wisten dat dat het geval zou zijn. En dat wij in de tegenstoot gevaarlijk konden worden.” Sierlijk en soepel oogt het spel aan Winschoter zijde nog niet. Maar de regelneef van het team weet dat het in voetbal om de punten gaat. „We spelen nog geen tiki-taka, maar dat hoeft op dit moment ook niet’’, zegt de inwoner uit Scheemda. ,,We verdedigen heel goed, gaan voor 100 procent bij elke bal die bij ons in de zestien komt. Dat is ook voetbal.

Na de winst vorige week tegen Wildervank 4 ging roodzwart op bezoek bij v.v. Glimmen.
Al snel werd duidelijk dat de ploeg uit Sodom voor de overwinning kwam en gastvereniging werd direct onder druk gezet. Vooral op het middenveld kwam roodwit te kort. Al na tien minuten kwam Akker in actie en ging verder met wat hij kan: scoren! , In mijn ogen, de mooiste goal van de middag. Na een prima actie van Ab aan de rechterkant volgde ook nog een voorzet op maat. Voor de goal dook Akker op een met een heerlijke duik kopte hij de bal hard achter een kansloze doelman.
WVV bleef Glimmen in de beginfase onder druk houden, maar de thuisclub wist met een uitstekende keepende nummer één de tweede nog te voorkomen.
Zo af en toe wist ook Glimmen een beetje naar voren te komen, maar veel meer dan een schot van vijfenentwintig, dat keeper Marcel kon oprapen, kwamen de Glimmenaren niet.
Na een half uur liet speler/manager Mark Plinsinga zien over voetbalvernuft te beschikken. Met een fraaie lob verdubbelde hij de marge en heerste er tevredenheid op de bank. Daarna bleef roodzwart domineren.
Voor de rust werd de voorsprong nog verder uitgebreid door wederom een "Akkertje". Met een fraaie individuele actie scoorde hij met zijn linkerbuitenkant de derde van de middag.

Een vermelding in het verslag is er ook voor Joost Osseforth. Na een minuut of vijfendertig liet de technisch zeer sterke verdediger de bank applaudisseren voor een crosspass van zeker veertig meter die overigens ook keurig werd aangenomen door Ab. Het deed denken aan de bal van Frank de Boer op Dennis Bergkamp, echter hier werd niet gescoord.
Met deze 0-3 mochten beide teams de kleedkamer op gaan zoeken voor een beker thee. Tevredenheid bij spelers en staf overheerste. De wissels werden doorgenomen en het doel was om de nul te houden.

In de tweede helft was er weinig verschil in het wedstrijdbeeld. WVW viel aan, en de gastheren kwamen er maar moeilijk uit. Al vrij snel kwamen de Winschoters weer tot scoren. Akker produceerde zijn derde van de middag en liet zich vervolgens wisselen en werd bedankt voor zijn diensten. WVV blijft daarna controle houden maar wordt slordiger in de passing. De 0-5 komt er overigens wel. Albert rondde een assist van speler/manager Mark Plinsinga keurig af. WVV liet tien minuten voor tijd ook "oldtimer" Deddy zijn 698ste officiële wedstrijd spelen. Pheiffer wist in zijn moments of fame niet de spreekwoordelijke stempel te drukken.

Het slotakkoord was voor de gastheren uit Glimmen. Ze hadden hier echter wel hulp van de scheidsrechter voor nodig. Een overtreding buiten de zestien werd door de leidsman gepromoveerd tot een penalty. Ondanks een goed gesprek met de man in kwestie kwamen de roodwitten oog in oog met Marcel. De strafschop werd goed binnengeschoten en de eer was gered voor de thuisclub.
Volgende week staat Damacota op het programma. Ook daar zullen de punten kostbaar zijn en zal er moeten worden gestreden door de ploeg van speler/manager Mark Plinsinga. Zelf is de leider duidelijk in zijn antwoord: "Dit is nog maar het begin!"

Stand van de Gouden Stevel:

Akker 6.78

Bijmolt 6.56

 Jager 6.54