"/>

WVVZAT3 - TOM "HET EEUWIGE TALENT" MARKSLAG

1337 keer bekeken

Het eeuwige talent

Eind jaren negentig zou iedere club uit het Oldambt deze speler het liefst in de selectie willen hebben. Tweebenigheid, doeltreffendheid en creativiteit waren kwaliteiten waar deze speler over beschikte. Ook de zondagafdeling van de Winschoters was geïnteresseerd in de jonge middenvelder. Toch legde het grote talent die keuze naast zich neer. Hij ging spelen bij WVV zaterdag 1. Zijn naam: Tom Markslag.
Wonend naast het voormalig WVV terrein aan de kastanjelaan, stond zijn wieg op loopafstand van de thuishaven van roodzwart. Op jonge leeftijd werd Markslag aangemeld als lid van de voetbalclub.

Al op jonge leeftijd blijkt Tom talent voor voetballen te hebben. In de jeugdopleiding van WVV is de geboren Winschoter het pareltje. Een ongeslepen diamant. Die diamant moest nog geslepen worden door de technische staf en in dit geval door de Winschoter zaterdaggrootheid Jakob Koetje. Markslag mag in zijn eerste seizoen vaak invallen voor Gerard "Ponke" Prinsen en komt langzaam maar zeker uit de schaduw. Daarna volgen de seizoenen in het eerste elftal elkaar in rap tempo op. Wisselende successen kenmerken de carrière van Markslag. Bij vlagen kwam het talent bovendrijven, maar ook vaak net niet.

Was Markslag nou echt een talent?

Talent is een aangeboren aanleg of begaafdheid. Je kunt talent tot ontplooiing laten komen en zichtbaar maken. Je kunt ook verborgen talenten hebben, of ervoor kiezen niet alles uit je talent te halen wat erin zit. Dat laatste geldt zeker voor Markslag.
Na een lange periode in het eerste elftal van de zaterdagafdeling te hebben gespeeld, speelt het talent inmiddels al meerdere jaren in het derde elftal. Speler/manager Mark Plinsinga is in zijn nopjes met een speler met zoveel kwaliteit. "Tom is een technicus, een speler waar iedere liefhebber van geniet. Al brengt hij al jaren niet meer het niveau, van wat er van hem zou mogen worden verwacht. Ik ben blij met hem!"

Hierdoor is Markslag inmiddels toegevoegd in het rijtje van eeuwige talenten.