JO10-2 - Serieus gave teamprestatie zorgt voor trotse ouders en trainers!

547 keer bekeken

Met in het achterhoofd de herinnering aan de verloren uitwedstrijd (5-2, na een 0-2 voorsprong), stapte JO10-2 zaterdagochtend het Winschoter kunstgras op voor de wedstrijd tegen VEV’67. We wisten dat VEV een leuk voetballende ploeg heeft, maar ook dat we gelijkwaardig waren in de heenwedstrijd. Een kwartier in de 2e helft deed ons daar de das om. Dat ging ons vandaag niet gebeuren! Voor de wedstrijd zetten Bart en Danny de koppen op scherp en toen Daniël het eerste fluitsignaal gaf, startte een boeiende spannende wedstrijd. Beide ploegen gingen zonder terughoudendheid op elkaars doel af en een tijdlang leek het of geen van beide ploegen tot scoren kon komen. Echte kansen waren er niet en toch was daar ineens een afstandsschot van VEV: 0-1. De strijd ging door zonder vertraging. JO10-2 schuwde de duels niet en zette vol het lichaam erin, wat af en toe in een onderuitgelopen VEV-speler resulteerde. Verdedigend ging het best goed, maar aanvallend miste de scherpte nog. Gelukkig werd de rust gehaald zonder verdere schade voornamelijk door de inzet van onze verdedigers en keeper.

Tijdens de ranja-break ging bij Danny de jas uit, dus er zat een peptalk aan te komen. Iedereen kreeg duidelijk te horen wat er in de tweede helft van ze werd verwacht: sneller naar de man met de bal toe, beter vrijlopen/vragen om de bal, positie houden en sneller schieten. Toen alle spelers volledig gefocust waren, gingen we het veld op om te laten zien dat we nog niet verslagen waren. Wij wilden de punten!

Wat volgde was een tweede helft waarin alle remmen los gingen. Voor de neutrale en partijdige toeschouwers was het gaaf om te zien dat beide partijen vol voor de winst gingen. Een klutsbal die ongelukkig voor de voeten van een VEV-speler belandde, betekende 0-2. En waar in het verleden nog wel eens de kopjes omlaag gingen, stond JO10-2 nu op. Er werd een tandje bijgeschakeld. Langzaam maar zeker drukten we VEV terug, kwamen er kansen en … de belangrijke aansluitingstreffer. Een schot van Ryan werd van richting veranderd door een VEV-speler: 1-2! Het geloof in een goede afloop kwam als een warme deken over JO10-2. Tygo, Robin en Stijn hielden de zaak achterin dicht door sterk de duels te winnen op pure inzet en de bal steeds goed naar voren te passen. Ging de bal er toch door, dan was Xeryus er nog om de tegenstander verder te ontmoedigen door op de bekende manier uit zijn doel te komen: hakken en zagen. Het middenveld met Dylan, Joël en Djillian begon te lopen, zette de tegenstander goed onder druk en ging met mooie rushes en passes richting het vijandelijke doel. Voorin kregen Dylan, Ryan en Thijmen kansen door de ruimte nu wel te benutten. De gelijkmaker hing niet alleen in de lucht: hij kwam er ook! Een prima doelpunt van Dylan zorgde voor de 2-2. Een klein dompertje volgde toen VEV met heel veel mazzel via de rug van een van onze spelers uit een corner wist te scoren: 2-3. Maar wederom gaf JO10-2 niet op en ontving daarvoor de beloning door nogmaals een doelpunt van Dylan: 3-3. De laatste 2 minuten waren bloedstollend, maar er werd niet meer gescoord. De eindstand was voor beide partijen acceptabel. De trainers van beide kampen waren trots op hun ploegen. Een spannende, stevige partij voetbal waar de toeschouwers van genoten hebben. De aanwezige ouders gaven uitbundig complimenten en in sommige gevallen werd zelfs de portemonnee getrokken voor een traktatie in de kantine. Helemaal verdiend natuurlijk! Dylan, Thijmen, Robin, Ryan, Djillian, Joël, Tygo, Stijn, Xeryus: uitstekend gedaan! Jullie gaan steeds beter spelen en daar zijn wij als trainers heel trots op. Vandaag hebben jullie als 1 geheel geknokt en zo hoort dat ook!