"/>

MO11-1 - DRUK VOETBALWEEKEND LEVERT EEN PRACHTIGE MEDAILLE OP VOOR WVV MO-11-1

741 keer bekeken

Een druk voetbalweekend wordt afgesloten met een derde plek en een prachtige medaille op het Voetbal Talenten Toernooi (VTT) in Assen.
Al vroeg op de zaterdagochtend begonnen de meiden van 011-1 aan hun voetbalweekend. Eerst moest er worden gestreden tegen v.v. Bedum 011-1 en op zondag stond activiteit nummer twee op het programma in de Drentse provincie hoofdstad. De return tegen Bedum werd niet de partij waar de supporters vooraf op hadden gehoopt. Na de 1-1 probeerde WVV een overwinning te forceren en ging het uiteindelijk met een 4-1 nederlaag van de mat. Voetballend zeker niet de mindere, maar individuele klasse aan de kant van de thuisclub maakte het verschil. Enigszins teleurgesteld, maar ook realistisch moet het team zich voorlopig richten op plek twee in de competitie. Met prima ploegen in een leuke en uitdagende competitie zal dat nog een behoorlijke uitdaging worden.

Op de zondag stond de groep alweer klaar om richting Assen te gaan. Het Voetbal Talenten Toernooi voor meiden van 0-11 werd gehouden op het complex van FC Assen. Een grijze lucht en een frisse wind mochten de pret niet deren. WVV werd tijdens de introductie gepresenteerd en het team had de vlag van onze roodzwarte club bij zich. Met teams uit de grote steden ( Groningen, Leeuwarden en Assen) wist iedereen dat het een zeer lastige ochtend zou gaan worden qua sportieve prestaties. Uitgaan van eigen kracht en inzet tonen zijn dan belangrijk. Het spelplezier was zeker aanwezig bij de speelsters en hun mascotte "Gerard de hond" keek toe vanaf de bank. Nadat de wedstrijden tegen FC Assen en GVAV Rapiditas werden verloren leek een podiumplek ver weg. Deze twee teams zijn al langer bij elkaar en spelen al verzorgder voetbal.

 

Na de voorronde mocht WVV om plek drie en vier spelen tegen Blauw-Wit uit Leeuwarden. Met veel inzet en goed spel wist roodzwart de bronzen medaille binnen te halen. Onder luid applaus van supporters van WVV zondag 1 werden de medailles uitgereikt en liepen de meiden trots door de kantine van FC Assen. Er volgde nog een fotomoment waarna de ploeg alweer naar de kleedkamer moest voor een leuke mededeling. Het eerste elftal speelde namelijk tegen het vlaggenschip van FC Assen en er werd gevraagd of beide teams in de line-up mee wilden lopen om beide teams te vergezellen. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd en zo liepen de meiden trots hand in hand met de Winschoter trots. Of het de aanwezigheid van de meiden was, is natuurlijk niet te bewijzen. Maar de 1-3 overwinning van onze hoofdmacht is mede te danken aan de meiden van 011-1.

Tot de volgende week.