"/>

WVVZAT3 - AFTERPARTY FANTASTISCH NA RUIME ZEGE OP DAMACOTA

865 keer bekeken

De tegenstanders in onze kelderklasse volgen de verrichtingen van speler/manager Mark Plinsinga op de voet. "Via facebook, Instagram en overige sociale media wordt gereageerd op de titelaspiraties die ik heb met ons team", lacht de regelneef van zaterdag 3. Na een aantal duels te hebben gespeeld staat het team op een keurige vierde plek en heeft het zicht op de ploegen boven zich. Het voelen van druk is de ploeg daarom vreemd en kan er wekelijks vrijuit gevoetbald worden. "Als koploper moet je winnen en zo niet, dan is er de teleurstelling. We missen nog zoveel kwaliteit vanwege blessures, dat de toekomst er nog veel rooskleuriger uit gaat zien! De prijzen liggen aan de eindstreep.", vervolgde hij in zijn commentaar.

Na een zwaarbevochten winstpartij tegen Wildervank en een makkelijke middag uit tegen het team van v.v. Glimmen, was nu het altijd lastige Damacota de tegenstander van de heren in het rood en zwart. Vooraf was al duidelijk dat dit een goed voetballende ploeg is, die vooral sterk is op de counter en snelle uitbraken. Zaterdag drie was dus gewaarschuwd.
Tot overmaat van ramp kregen de spelers echter op de vrijdagavond te horen dat de velden 4 & 5 vakkundige waren vernield door een erkend bedrijf. Diepe bandensporen en een overvloed aan kubieke meters zand deden eerder denken aan een NK beachsoccer dan een voetbalwedstrijd op gras. Toch werd besloten om deze partij af te werken. Echter op het laatste moment was er weer een verandering voor de mannen van het derde. Via de media kwam het bericht binnen dat de plaats van handelen niet meer de gecreëerde woestijn van Winschoten was, maar dat werd uitgeweken naar het spectaculaire kunstgrasveld. Voor veel spelers even weñnen want de C-selectie heeft er, tot op heden, nog maar één keer op mogen trainen.

De wedstrijd kwam wat langzaam op gang, waarbij beide partijen elkaar de ruimte gaven om de bal wat rond te spelen, zonder dat hier direct gevaar uit voortkwam. Vanuit twee vlotte acties dwars door het centrum van de Damacota verdediging, kwam WVV in een kort tijdsbestek op een 2-0 voorsprong. Het was topscoorder Akker die uitstekend wist af te ronden. Na de 3-0 van de speler/manager zelf wist Akker zijn derde in één helft te produceren. Daarmee zorgde hij dat het kwartet goals ervoor zorgde dat de thuisclub rustig door kon wisselen.
Tijdens de thee werd er afgesproken om vooral te blijven combineren. Dit resulteerde in een aardige start van de 2e helft, waarin roodzwart er kort op zat en de tegenstander het voetballen lastig maakte. Damacota, de ploeg die voetballend echt minder was, probeerde via hun nummer negen gevaar te stichten, maar hij faalde voor een uitstekende Lambeck. WVV werd weer verder het zadel in geholpen door Akker en de speler/manager. Met respectievelijk hun vijfde en tweede van de middag werd het 7-0.

Het slotakkoord werd geproduceerd door een duo dat samen meer dan 130 jaar oud is. Tuintje en Deddy wisten elkaar dan nog niet blind te vinden, maar eerstgenoemde wist met een schitterende kopbal de eindstand op 8-0 te bepalen. Scheidsrechter Jos vond het na negentig minuten welletjes en floot op herkenbare wijze voor het einde van deze match.
Eindstand: 8-0

WVV drie was vandaag voetballend een maatje te groot voor de Pekelders en met ook nog eens de getoonde vechtlust kan maar één ding worden geconcludeerd: Titelkandidaatje!!!

Nog even een bedankje voor Harrie Kootstra. De leider van het tweede pakte de vlag nog even ter hand van tegenstander Damacota omdat de hamstrings van nummer vier te beschadigd waren om een goede assistent scheidsrechter te zijn.

Na een uurtje in de kantine te hebben gebivakkeerd om de derde helft te vieren, werd na de overtuigende 8-0 overwinning tegen Damacota, koers gezet richting de Garst. Daar hadden leider Gert en vrouw Tina het team uitgenodigd voor een gezellige avond in hun loungeruimte. Aangekomen werden we verrast door de vrouw des huizes op een heerlijk soepje met stokbrood en kruidenboter. Ondertussen werd door sterkhouder van de ploeg Johan een PlayStation toernooi in elkaar geflanst. Veertigers/vijftigers die met X O L1 L2 R2 en R1 elkaar te lijf gingen, het blijft een mooi gezicht. Ruud toonde zich een topper in de dop en ook Bijmolt zelf was erg bedreven in het spel. Ondertussen werd de frituur aangeslingerd en was iedereen voorzien van een flesje gerstennat. Tegen half negen startte de fotoshoot van het team. In een heuse studio met professionele belichting stonden de sterren van het derde in de spotlights. Komende zaterdag wacht in Ten Boer een zware kluif. Dan is het Omlandia dat mag proberen om punten te pakken van de ploeg in vorm.

Gert en Tina, hartelijk dank voor deze leuke avond.

Gr. de boys van het derde.