"/>

WVVZAT3 - HET LICHTJE GAAT UIT OP 11 NOVEMBER VOOR DE MANNEN VAN PLINSINGA

823 keer bekeken

WVV zaterdag 3 heeft zaterdag door het 1-0 verlies tegen Omlandia 4 dure punten laten liggen in de jacht op koploper SC Scheemda. Op sportpark Ten Boer kwamen de Winschoters na een kwartier spelen in de tweede helft op achterstand. EJ was dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot werd richting Woltersum getorpedeerd. Onmacht, slechte voorbereiding of de waslijst aan blessures. Het zoeken naar een goed excuus was niet aanwijsbaar vandaag. Speler/manager Mark Plinsinga, zelf niet inzetbaar vanwege backtrouble, zag het met lede ogen aan. "Vanaf minuut één miste ik de scherpte, de bal circuleerde niet, een tegenstander die het predikaat "Kelderklasser" eer aan doet, de opstelling die een dag te vroeg online werd gezet, ik kan me wel blijven ergeren", aldus de geblesseerde aanvaller. Omlandia en WVV hielden elkaar, ondanks het verschrikkelijk slechte spel, tijdens de eerste helft in evenwicht. Beide keepers hadden vrijwel niks te doen. De passing aan beide kanten van het niveau Andrea Bocceli. Niks maar dan ook niks lukte en de stemming bij de anders zo humoristisch bankzitters was grimmig. De vele kapiteins keken met afgrijzen naar hun makkers in het veld. Tijdens de rust werd geprobeerd om enigszins weer wat grip te krijgen op het team. De wisselingen die werden doorgevoerd leek door een ieder de beste keuze om toch met de drie punten te vertrekken uit Ten Boer.

De tweede helft begon hoopvol. De gasten zagen na een minuut of tien EJ verschijnen voor een leeg doel. Na goed voorbereidend werk van Peter kreeg de kale middenvelder een goal op het presenteerblaadje. Helaas voor hem en voor alles wat roodzwart ademde zag hij de bal, vlak voor het beroeren, een polletje raken. Het gevolg daarvan was dat de bal als een raket de lucht inging en de ballenjongens in Ten Boer nu nog aan het zoeken zijn. Na deze kans zakte het niveau nog verder. Na een twintig minuten maakte de thuisploeg een overtreding op Joost. Bij deze actie ging onze laatste man naar het gras en bleef liggen. De leidsman, die de cirkel gedurende de wedstrijd niet verliet, gaf aan dat gewoon doorgespeeld moest worden. De plek waar onze verdediger lag zorgde ervoor dat buitenspel even niet meer meedeed. Met drie spelers voor keeper Marcel moest onze sluitpost het onderspit delven. De 1-0 kwam als een mokerslag binnen, maar alle hoop was gevestigd in het laatste "WVV kwartier". De lange bal werd gehanteerd, maar er was geen bal die aankwam. Na negentig minuten kon, op deze koude middag, de conclusie worden getrokken dat de titel verder uit zicht is geraakt. Speler/manager Mark Plinsinga ziet het anders. "Wedstrijden in Ten Boer kun je verliezen. Via voetbal.nl zag ik dat SGV verliest bij VVS. Volgende week hebben we Scheemda thuis. Bij winst doe je weer helemaal mee voor de titel! Het seizoen is verder nog heel lang en uiteindelijk zullen wij met die schaal in de Langestraat op het bordes staan. Daar geloof ik heilig in".

Over heilig gesproken. Op de dag dat Sint Maarten ons kikkerlandje weer verblijdt met lichtjes en lampionnen, ging voor de Winschoter supporters dus even het licht op zwart.

Deze week staat daarom ook in het teken van het verwerken van deze nederlaag. Komende woensdag zal een ieder vijf minuten eerder moeten verschijnen op de training. De opstelling zal ook weer gewoon voor de wedstrijd worden prijs gegeven en ook is er een verbod ingesteld op muziek van John de Bever. Al eindigde Plinsinga zijn reactie met één van zijn favoriete quotes: "Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht", en verliet lachend als een boer met kiespijn het pittoreske dorp Ten Boer om zich op te maken voor de lampionnentocht met zijn dochter.