JO10-2 - Van echt goed naar nog beter!

523 keer bekeken

Op de dag van Sint Maarten en dus het vooruitzicht op veel snoep reisde JO10-2 af naar Wildervank voor de aftrap om 12:15 uur. Bij winst zouden we onszelf een goede dienst bewijzen op de ranglijst. Onze concurrenten Scheemda en VEV ’67 speelden even verderop tegen elkaar en wij hoopten dat deze ploegen elkaar in evenwicht zouden houden, aangezien dat de spanning in de competitie er volledig in zou houden. Daarnaast zou een overwinning van onze kant een mooi verjaardagscadeau voor Bart betekenen. We wisten dat we de vorige keer nipt van Wildervank hadden gewonnen met 4-3, dus een makkie zou het niet gaan worden.

De stemming zat er goed in bij JO10-2 en vanaf de aftrap werd de aanval gezocht. De eerste 10-15 minuten speelde de strijd zich voornamelijk op het middenveld af en was het spel redelijk tot goed te noemen. We zochten goed de buitenkant op voor de opbouw en stonden strak te verdedigen. Helaas kwamen er te vaak zwakke passes en ging de bal een aantal keren onnodig over de zijlijn. Toch was er weer veel inzet, maar niet goed kijken voordat de bal gespeeld werd zorgde voor veel onnodig balverlies. Gelukkig voor ons wist Wildervank niet echt veel uit te richten. Onze eigen spitsen kregen ook niet al te veel mogelijkheden. Ryan moest helaas de strijd staken doordat zijn amandelen vervelend begonnen te doen. Hij wilde niet opgeven, maar soms is het gewoon niet verstandig om door te spelen. Na een goed kwartier kwam JO10-2 beter in de wedstrijd en vielen de eerste kansen te noteren. Eentje daarvan was raak: Dylan knalde droogjes de bal tegen de touwen (0-1). Even later werd er goed doorgezet nadat de keeper van Wildervank de bal onhandig losliet. Joël kreeg de bal te pakken en via-via belandde de bal voor de voeten van Dylan: 0-2. JO10-2 bleef tot aan de rust de iets betere ploeg en ging met de 0-2 voorsprong de rust in.

In de rust beloofden we Ryan dat we de drie punten voor hem zouden gaan pakken. Ryan had naar huis kunnen gaan, maar wilde blijven kijken en de ploeg aanmoedigen. Heel stoer! Nadat we de tegenstander nog even bang gemaakt hadden met oorlogskreten, gingen we voor de 2e helft het veld op.

Ik kan alvast verklappen dat JO10-2 zijn beste 2e helft van dit seizoen speelde. Vorige week tegen VEV was er vooral heel veel strijd, maar daar kwam deze week nog iets bij: goed samenspel. De bal ging over het hele veld en als we de bal kwijtraakten, was er meteen iemand van ons die de tegenstander onder druk zette. Wildervank kwam er niet meer aan te pas. Het enige dat ontbrak waren de doelpunten. Een fors afstandsschot van Robin was net niet hoog genoeg. Schoten van Dylan, Djillian en Joël kwamen net richting of snelheid tekort. Aan de andere kant hielp iedereen mee om Wildervank van het scoren af te houden. Xeryus kreeg heel weinig te doen op wat achterballen en terugspeelballen na. Dat was voornamelijk te danken aan zeer goed verdedigend ingrijpen van de spelers voor hem: Robin, Stijn en Tygo. Ons middenveld en onze aanval waren steeds goed aanspeelbaar, maar het laatste zetje ontbrak: de bal ging niet over de Wildervankse doellijn. Van achteruit werd goed opgebouwd via de zijkanten en we speelden heel veel op de helft van de tegenstander. Uit een van de vele corners viel een beetje onverwacht de 0-3 en daarmee de beslissing. Thijmen’s corner kwam via een speler van Wildervank achter hun keeper terecht. Een mazzeltje, maar wel een verdiende! De resterende minuten werd er niet meer gescoord en konden we een goede en verdiende overwinning noteren. Heel gaaf was ook dat we voor het eerst dit seizoen de nul wisten te houden. Grote klasse en supergoed gedaan!

Wat verder heel mooi is: de ouders en trainers zien de vooruitgang die JO10-2 heeft geboekt de afgelopen weken. Echt heel duidelijk waarneembaar. Die is te danken aan uitstekende inzet van de spelers op de trainingen en uiteraard de support van de ouders vanaf de zijlijn. We gaan keihard door, want volgende week staat de topper tegen Scheemda op het programma. Komt allen kijken komende zaterdag om 8:45 uur op het sportpark van WVV!