"/>

WVVZAT3 - THE KING IS BACK

758 keer bekeken

Augustus 2017. De telefoon van speler/manager Plinsinga rinkelt. Een nummer in het scherm wat hij niet kent. Hij neemt op. Aan de andere kant van de lijn hoort hij een trillende, bijna huilende stem. Wanhopig lijkt het wel. ,,Meneer Plinsinga, ik wil dolgraag mijn zondagshirt weer wisselen voor een zaterdagshirt.” Kort en bondig antwoordt Plinsinga: ,,Je hoort van me.”


Mark begint te peinzen en zet enkele pro’s en contra’s van de beller door elkaar heen op papier.
-Ajacied
-Gul. Wie betaalt nou 75 euro voor een taxiritje van 5 min in Lloret de Mar.
-Altijd voor de wedstrijd kakken in de kleedkamer
-Fluwelen buitenkant rechts
-Familieman
-Lui
¬-Laat zijn kat over de elftaltas sproeien
-Sproeit zelf onder cafétafels


Speler/manager Plinsinga leest zijn bevindingen enkele malen.
Eigenlijk geen negatieve eigenschappen.
Zijn besluit is genomen. De beller past perfect in het team.
Plinsinga realiseert zich dat de selectie uitermate groot wordt.
De nieuwkomer zal zich moeten aanpassen. Ook zal hij niet elke wedstrijd spelen.
Speler/manager Plinsinga belt het nummer wat enkele dagen geleden voor het eerst op zijn scherm verscheen. Met een trillende stem wordt opgenomen: ,,Met Bertje.” Plinsinga: ,,Je zit erbij. Ik zie je woensdag op de training.” En hangt op.


Woensdag. Timide komt Bert Koning de kleedkamer binnen. Een hartelijk welkom van zijn teammaten valt hem ten deel. Hij gaat naar het toilet. Na enkele minuten “gestiin en gepoest” gaat de wc deur open. ,, Ik ben er weer, jongens.”


We zijn nu enkele maanden verder. Bert heeft zich al lang weer bewezen. Niet alleen in het veld maar ook daarbuiten. Zijn tactisch inzicht staat buiten kijf. En wie geniet van zijn geweldige literaire hoogstandjes op de site van WVV? Het zou me niet verbazen dat hij eens gebeld wordt door Sara Danius, voorzitter van de Zweedse academie, met de boodschap dat hij is genomineerd voor de Nobelprijs voor de Literatuur.

Welkom terug, Bert.


                                                        THE KING IS BACK