"/>

WVVZAT3 - BURGEMEESTER SMID VERBIEDT DUEL TEGEN SCHEEMDA 3

2472 keer bekeken

Burgemeester Pieter Smid heeft de wedstrijd op 18 november na overleg met de politie verboden.
De verwachting is dat er in Winschoten ongeveer 70 Spaanse supporters van Real Madrid mee zullen reizen met de Scheemter selectie. De groep staat onder leiding van een oude man met opvallend rode kleding. Onder de Spaanse aanhang zitten wellicht supporters, die mogelijk ook het centrum van Winschoten willen bezoeken.

Burgemeester Smid erkent dat het gerucht gaat dat de raddraaiers per stoomboot zouden komen, maar kan dit niet bevestigen. ,,Omdat op 18 november dus meerdere evenementen in de gemeente zijn en er vanwege de vakantieperiode geen extra politie beschikbaar is, kan ik de veiligheid niet garanderen'', zegt Smid.
Speler/manager Mark Plinsinga betreurt het besluit, maar heeft begrip voor de beslissing van de gemeente. De wedstrijd gaat nu naar 16 december.

"Het ergste vind ik het voor vader en zoon Stel. Deze mannen waren als VIPS uitgenodigd voor de partij van komende zaterdag. Natuurlijk zijn ze welkom halverwege de laatste maand van het kalenderjaar om de Clasico tegen Scheemda toch mee te maken inclusief de derde helft", aldus Plinsinga.

Combikaarten (treinkaartje retour Scheemda- Winschoten) voor deze partij zijn vanaf komende woensdag beschikbaar bij de betere sigarenwinkels.