JO10-2 - Moeilijke wedstrijd op zeer slecht veld gaat op het nippertje door

805 keer bekeken

Bijna was de thuiswedstrijd van JO10-2 tegen Scheemda niet doorgegaan: 3 ouders konden niet fluiten vanwege andere verplichtingen. Dat kan ook eens gebeuren. Daarom plaatsten we afgelopen woensdag al op de website van WVV een noodkreet om een scheidsrechter. Hierop kwamen welgeteld 0 (nul!!) reacties binnen. Dit is best heel triest voor een club met 700 (!!) leden. Ook best triest is het, dat de trainers verantwoordelijk zijn voor het werven van een scheidsrechter voor hun team en dat contributie betalende ouders zich daardoor vaak moreel verplicht voelen om te fluiten, aangezien hun kinderen anders niet kunnen voetballen. Dit zou niet moeten mogen! Te elfder ure boog zich gelukkig een van de resterende ouders (Henry Nieboer) in een bocht om de wedstrijd te redden, waarvoor nogmaals enorm veel dank.

De wedstrijd startte op het meest beroerde veld van het sportpark: het veelbeschreven veld 4. Dat is het veld met de grote gaten en de enorme hoeveelheid zand. De bal stuit en rolt daardoor nauwelijks en keepers hebben na 2 minuten al geen grip meer op de handschoenen om een bal fatsoenlijk vast te pakken. Verder speelt dit veld fysiek sterke voetballers in de kaart en daar beschikt JO10-2 niet in ruime mate over. Het werd dus een zeer zware wedstrijd.

Scheemda is een fysieke ploeg en die ploeg kwam flink uit de startblokken. JO10-2 had weinig in te brengen en moest even in het spel komen. Toen het eenmaal zover was, stond er reeds 0-3 voor Scheemda op het scorebord en was de pauze aangebroken. Ging er dan niks goed in de eerste helft? Zeker wel. Er werd karakter getoond en hard geknokt, maar ons vizier stond niet scherp genoeg afgesteld. Het rendement van Scheemda lag een stukje hoger, maar die ploeg was niet dezelfde als de ploeg waar wij de vorige keer gelijkwaardig aan waren en slechts nipt van verloren.

In de kleedkamer waren gelukkig de koppies nog niet naar beneden en kon Danny duidelijk maken dat er nog niks verloren was. Blijven knokken, posities houden, op tijd afspelen waren de belangrijkste punten voor de tweede helft.

JO10-2 ging het veld op en liet in de tweede helft zien dat met een goede mentaliteit van elke tegenstander gewonnen kan worden. Het spel werd beter. De vleugels werden meer benut, de duels gingen minder verloren dan in de eerste helft en er kwamen meer kansen. Conditioneel was JO10-2 de betere ploeg en daardoor kon het tot het eind vol gas blijven geven. Het was echter niet genoeg vandaag. Er werd door JO10-2 twee keer gescoord, maar Scheemda scoorde met enig geluk 3 keer en zo werd een 2-6 eindstand bereikt. Heel jammer, maar toch kreeg de hele ploeg na afloop een groot compliment voor de getoonde inzet en wilskracht

Als we kijken naar de doelpunten van Scheemda, dan vielen 2 daarvan door persoonlijke fouten en kwam eentje door een van richting veranderd schot. Aan onze kant werden 2 opgelegde kansen niet benut, rolden 2 ballen net naast en ging een van richting veranderd schot er niet in, anders had de eindstand er nog een beetje anders uitgezien. Soms heb je ook een beetje geluk nodig en dat hadden we vandaag niet.

Wat overblijft is een goed gevoel over de inzet/mentaliteit en het feit dat er bij tegenslag niet op elkaar gemopperd wordt. Op het veld staat JO10-2 als 1 team! En zo gaan we door. Op naar de laatste wedstrijd in de najaarscompetitie uit tegen Westerlee. We gaan er voor!!