WVVF1 - WVV EN NEC DELFZIJL JO9-1 BLIJVEN DE PUNTEN MAAR VERDELEN

1192 keer bekeken

De voorbereiding voor de topper tegen NEC Delfzijl begon afgelopen maandag al.
Uiteraard valt er nog veel te leren voor koploper WVV. De jongens voetballen natuurlijk nog niet heel lang, maar dat ze goed met het balletje kunnen omgaan is een feit.
Zaterdag 25 november 10.00 uur was de aftrap op het kunstgrasveld in Delfzijl.
De 4 eerdere ontmoetingen tussen beide verenigingen zowel beker, oefen als competitie eindigden allen in een gelijkspel.
De jongens moeten plezier hebben aldus de KNVB, daar gaat het om, de standen en uitslagen zijn niet belangrijk. Tuurlijk zit daar wat in, maar voetballen doe je ook om te winnen, en dat begint bij de jongste jeugd.
Beide teams maken er altijd een voetbalfeestje van, met mooie acties, mooie doelpunten, en veel strijd.
WVV had er zin in, want ze stonden alweer te popelen om de voetbalkooi te betreden.
Het begin was goed voor de Winschoters, na 2 minuten spelen werd het 0-1, maar 1 minuut later maakte NEC de 1-1. NEC kwam beter in hun spel, en WVV speelde niet goed, de jongens uit Delfzijl liepen simpel uit naar 3-1. Toch werd het 3-2. Er was weer hoop, maar vlak voor rust scoorden de Delzijlsters de 4-2. Tijdens de rust werd er gepraat door de trainers, de jongens waren stil, en luisterden goed, ze wisten dat het beter moest. Want winnen willen ze allemaal.
De 2e helft was net begonnen, en plots stond het 5-2. Dat hadden ze nog niet vaak meegemaakt, een goede les zou je zeggen. Maar niks is onmogelijk op zo'n klein veld.
WVV begon te voetballen, en binnen een paar minuten werd het 5-3 en 5-4. Het geloof was er weer. Er was weer strijd te zien, en als je dan verliest, dan met opgeheven hoofd.
Met nog een paar minuten op de klok scoorde WVV de gelijkmaker. De jongens gingen uit hun dak. En zo eindigde deze wedstrijd weer in een gelijkspel. 5-5.
Voor de 5e keer gelijk tegen NEC Delfzijl, dat zegt toch wel wat over beide teams.
Met nog 2 wedstrijden te gaan staan de nummers 1 tm 3 dicht bij elkaar.

Zaterdag 2 december speelt WVV JO9-1 een thuiswedstrijd tegen Hoogezand JO9-1.
De wedstrijd begint om 10.30 uur.
Bij winst mag WVV zich zonder dat het op papier staat, kampioen noemen van de najaarscompetitie.
Mocht dat gebeuren, dan wil je dat de jongens toch niet ontnemen? Want zo vaak wordt je geen kampioen.