"/>

WVVC2 - WVV 015-2 WINT ALS TEAM VAN HEILIGERLEE 015-1(d)

685 keer bekeken

Op deze steenkoude zaterdag in de laatste maand van het jaar stond een heuse derby op het wedstrijdschema. Tijdens de klassieker tegen Heiligerlee stond er behoorlijk wat op het spel. Bij winst van het duel zou de ploeg namelijk blijven aanhaken bij de top en de verlies zou betekenen dat de achterstand op Noordster en koploper BTC behoorlijk zou gaan worden. De Kloosterholtjers hebben dit seizoen een 015 ploeg waar het lettertje D achter staat. Dit betekent dat het beschikt over dispensatiespelers. Vandaag waren het er drie stuks. Voor de thuisploeg was het dus zaak om uit de duels te blijven en het voetballend proberen op te lossen.

Na een goede warming up van beide ploegen werden de plekken op de tribune ingenomen door de supporters van beide teams. WVV begon goed aan de wedstrijd. Het stond verdedigend goed en de bal werd prima rondgespeeld. De gasten lieten vanaf minuut één zien dat het de rechtsbuiten was, die voor het meeste gevaar moest zorgen. Keer op keer werd hij gezocht, maar Stan was hem steeds de baas. Verder speelde ook Ronaldiho een opvallende eerste helft. Met veel beleving speelde hij in het eerste gedeelte en was een rustfactor in de ploeg. Na een minuut twintig kreeg WVV de grootste kans van de eerste helft. Teake werd prachtig vrijgezet voor de keeper door Jesper. De keuze voor de korte hoek was niet de beste en zodoende bleef de brilstand op het scorebord staan. In het laatste gedeelte voor de pauze leken de gasten weer de betere ploeg. De aanvoerder van Heiligerlee kwam twee keer mee op en liet zien dat het een speler was om rekening mee te houden. Tot grote kansen kwamen de roodwitten niet, maar de dreiging was voelbaar vanaf de zijkant. Na vijfendertig minuten vond een uitstekend leidende Thomas Haan het welletjes en mochten beide teams zich opwarmen in de kleedkamer.

 

Bij de supporters was het moeilijk om een voorspelling te doen voor het tweede bedrijf. De start was echter direct goed voor de Winschoters. Er werd goed druk gezet en iedereen werkte erg hard. Het middenveld was balvast en bediende een steeds vaker gevaarlijke Luca. De linkspoot ontpopte zich tot een plaag voor de gasten. De wedstrijd werd echter wel een stuk slordiger na een kwartier in de tweede helft. Passes kwamen niet goed meer aan een er werd veel met de bal gelopen. Heiligerlee liet zien dat het kwam voor de overwinning en ging nog meer aanvallen. WVV wist deze tactiek te ontmantelen door zelf de 1-0 te maken na een minuut of twintig. Doelpuntenmaker was Luca. Het laatste kwartier zorgde daarom ook voor veel spanning in de ploeg. WVV werd achteruit gedrukt en de fysieke spelers probeerden op kracht door de defensie heen te breken. Vlak voor tijd leek de gelijkmaker in de lucht te hangen. Op de zestien meter werd geen druk op de bal gezet en een open schotkans leverde het op voor Heiligerlee. Keeper Jasper liet zien middels een prachtige save dat hij een absolute topkeeper is. Nadat de reguliere speeltijd voorbij was en er werd afgefloten door de leidsman was de blijdschap erg groot bij de spelers en hun supporters. Deze overwinning was echt de verdienste van het collectief. Er werd gestreden voor elke meter gras, er werd niet gezeurd en bij vlagen ook goed gevoetbald.

Jongens en meid, ga zo door en laat deze kwaliteiten ook volgende week weer zien in de tweede derby van het seizoen. Dan staat namelijk de partij tegen Noordster 015-1 op het programma. Met de huidige vorm en mentale weerbaarheid van WVV 015-2 kan er in Oude Pekela zeker voor een driepunter worden gespeeld.

 

WVV: Jasper, Stan, Niek, Marith, Ronaldinho, Daan, Jesper, Jort, Sil, Luca, Teake
Wissels: Roan, Tim, Emiel en Steffan.