JO10-2 - Fenomenale 14-klapper sluit najaarscompetitie af!

648 keer bekeken

In de hagelnieuwe tenues van onze sponsor Vriesema Service, betrad JO10-2 vanochtend in de kou veld 2 van Westerlee. Na een goede warming up en een teamfoto van JO10-2 stelden beide teams zich op en werd er afgetrapt door Westerlee. Meteen nam JO10-2 het initiatief. Westerlee verloor de bal, Robin kwam op links door en haalde behoorlijk verwoestend uit, waarbij bijna het hoofd van een Westerlee-speler eraf werd geknald: 0-1. De hele eerste helft was er maar 1 ploeg die voetbalde: JO10-2. Westerlee kwam de middenlijn nauwelijks over en verloor keer op keer de bal aan een WVV-speler. Goed overspelend creëerde WVV kans op kans. Eigenlijk was het een wonder dat er voor de rust niet al 0-10 op het scorebord stond. Dit was voor een belangrijk deel te wijten aan een zeer goed keepende doelman van Westerlee. Toch werd het net vaak genoeg gevonden en werd er gerust met 0-6. Wat opviel was de rust waarmee de kansen werden benut: keurig in de hoek geplaatste ballen, want daar hadden we op getraind.

In de rust volgde een meesterlijke tactische zet van het trainersduo van JO10-2: er werd afgesproken dat, na ons eerste doelpunt in de 2e helft, Ryan op doel zou gaan en Xeryus veldspeler zou worden. Het was immers koud en Xeryus had nauwelijks iets te doen gehad in de 1e helft. Het is voor een keeper wel eens leuk/goed om even iets anders te doen dan ballen tegenhouden. Dit geeft ook motivatie en deze wedstrijd leende zich er perfect voor.

Na exact 15 seconden in de 2e helft lag de bal achter de keeper van Westerlee en kon de tactische meesterzet worden uitgevoerd. In sneltreinvaart wisselden de keepershandschoenen en het keepersshirt van eigenaar en raakte de tegenstander in grote verwarring. Die werd nog groter toen we aanvallers lieten verdedigen en verdedigers lieten aanvallen. Iedereen kreeg de kans om een doelpuntje mee te pikken. JO10-2 kon in de 2e helft het best worden vergeleken met een stoomwals die de tegenstander verpletterde. De ene na de andere aanval denderde richting het doel van Westerlee, waar de keeper er alles aan deed om grote schade te voorkomen. Maar ondanks zijn inspanningen, vielen er wederom bijzonder mooie doelpunten. Toen de stofwolken waren opgetrokken was vrijwel iedereen de tel kwijtgeraakt, dus moest de scheidsrechter worden geraadpleegd om de eindstand te weten te komen. Het bleek 0-14 te zijn geworden!! Een enorme overwinning in de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie, die de 3e plaats in de competitie opleverde.

Een inventarisatie na afloop leverde de volgende doelpuntenmakers op:
Robin (1x), Tygo (1x), Stijn (1x), Djillian (2x), Thijmen (2x), Dylan (3x) en Xeryus (4x).
Bijzonder was dat Xeryus slechts 24 minuten nodig had voor deze 4 treffers!

Wat echter nog belangrijker was, was dat iedereen tot het eind toe bleef overspelen en elkaar een doelpunt gunde. Daardoor kon de complete verdediging vandaag tot scoren komen. Er waren mooie combinaties te zien, fijne passeerbewegingen en er werd prima terug verdedigd als Westerlee eens boze plannen had. Alweer een echte teamprestatie! Klasse gedaan boys!