"/>

WVVZAT3 - PLINSINGA PAKT WVV 3 BIJ DE HAND EN TREKT DE KAR NA GRIEPAANVAL VAN AKKER

1175 keer bekeken

Speler/manager Mark Plinsinga kende een beroerde ochtend voorafgaand de wedstrijd van heden middag. Topscoorder Robert van den Akker liet via de app weten dat de griep hem had geveld en de wc pot zijn beste vriend was. Een dikke zwarte streep door de naam op het formulier met geselecteerden had dit alles tot gevolg. Tot overmaat van ramp kwam er ook nog de afmelding van Hilvred bij. Laatstgenoemde kampt met knieklachten en luisterde derhalve goed naar zijn lichaam. Het aantal afwezigen dat in een eerder stadium al een reden had gegeven zorgde ervoor dat WVV vandaag een krappe bank had. Het doel moest worden verdedigd door een veldspeler vanwege een brandweeroefeining van vaste keeper Marcel. In de persoon van AB werd ook deze vacature intern opgelost. De wedstrijd tegen HS'88 4 had echter nog twee noemenswaardigheden. De eerste was het nieuwe tenue waarin mocht worden gespeeld. Via omzwervingen over de hele wereld werd het prachtige roodzwarte outfit deze week geleverd. Het tweede punt was echter nog spectaculairder. Good old Deddy Pfeiffer zou bij een eventuele invalbeurt zijn 700ste competitiewedstrijd spelen. In de bespreking gaf speler/manager Mark Plinsinga echter duidelijk aan dat de oude en bebaarde Pheiffer in de wissel moest beginnen en speelminuten zou krijgen als de stand dat zou toelaten. Het duel tegen de mannen uit Hoogezand stond als vanouds onder leiding van scheidsrechter Frey uit Winschoten.

 

De eerste helft speelde WVV, ondanks de frisse temperatuur, het beste voetbal van de wedstrijd. Er werd redelijk gecombineerd, er werd verdedigend niks weggegeven en het zag in speler/manager Mark Plinsinga de speler die de ploeg bij de hand pakte. Noem het klasse, voetbalgogme of scherpte. Plinsinga was in zijn eentje verantwoordelijk voor een loepzuivere hattrick. Normaal zijn we gewend dat Akker zo makkelijk scoort, maar bij afwezigheid van de linkspoot, was het vandaag dus onze speler/manager. De tweede treffer krijgt nog een speciale vermelding in dit verslag. Het was namelijk precies 31 jaar geleden dat Plinsinga voor het laatst met een kopbal wist te scoren. Destijds scoorde hij tegen Westerlee E4 de 3-1 met het hoofd. Echter spreken getuigen dit tegen want het schijnt dat die treffer met de hand werd gemaakt.

 Met de comfortabele 3-0 voorsprong werd de thee naar binnengewerkt tijdens de rust. De wissels werden doorgevoerd, maar er was nog geen plek voor de bijna jubilaris.

 

In de tweede helft kwam WVV vrij vlot op 4-0. De ploeg geloofde het daarna wel. Posities werden niet meer bezet en het samenspel was ver te zoeken. Doe daar een half schemerig veld bij in combinatie met een zeer koude wind en je krijgt een draak van een tweede helft. HS'88 kreeg zelfs een tweetal goals cadeau van de thuisclub. De eerste was een foutje in de verdediging en nummer twee was een Lucky shot en AB die daar twintig centimeter tekort voor was. Na vijfentachtig minuten spelen kwam het seintje vanaf de zijlijn. Speler/manager Mark Plinsinga offerde zichzelf op voor de 700ste van Deddy. Met een grijns op het gezicht betrad hij het speelveld en genoot zichtbaar van de aangeboden speelminuten. Zonder ook maar één balcontact te hebben gehad in deze vijf minuten feliciteren wij, spelers en begeleiding hem voor deze puike prestatie.
Tijdens het douchen werd hem gevraagd of hij het ook jammer vond dat er na 700 keer een einde is gekomen aan zijn imposante carrière kreeg de selectie een heftige reactie van onze oude vriend: "Boys, ik plak d'r nog even 100 aan vast. Jullie zijn nog niet van mij af!", waren de woorden van het fantoom.

Plinsinga was in zijn reactie heel duidelijk: "Als ik dit had geweten had hij never nooit minuten gehad. Ik wilde zelf mijn vierde, vijfde en zesde treffer maken, maar ik wilde een gebaar maken richting onze oude vriend. Wat denk je? Plakt hij er honderd aan vast!".

Deddy, van harte kerel met deze unieke prestatie en op naar Wagenborger boys!!

 

Stand van de "Gouden Engel Wubs Stevel" per 2 december:

1. Ate Zijlstra   6.56

2. Deddy Pheiffer 6.54

3. Eddie Silius  6.45

 

(Foto:ANP) 

Hier werd keurig vastgelegd op de gevoelige plaat hoe er druk werd gezet op de verdediging van HS'88. Deze waren niet onder de indruk. (Links speler/manager Mark Plinsinga zelf)