"/>

MO11-1 - KAMPIOENSCHAP VOOR WVV M011-1 (MEIDEN E1)

1242 keer bekeken

De meiden van WVV 011-1 zijn kampioen geworden in hun eerste seizoen. Deze fantastische prestatie werd vanochtend gevierd in de kantine van de Winschoter Voetbal Vereniging. Normaliter zou vandaag de wedstrijd tegen Winsum op het programma hebben gestaan. Maar regen, sneeuw en hagel zorgden voor onbespeelbare velden aan de Stikkerlaan. Het kunstgrasveld was vandaag het strijdtoneel van verenigingsgenoten en zodoende werd de partij van de meiden afgelast.
Echter het behaalde kampioenschap moest nog wel worden gevierd. De begeleiding had via de app gevraagd om allemaal om elf uur in de kantine te verzamelen en al snel vlogen de duimpjes in het rond op de groepsapp. Wat er zou gebeuren was nog een verrassing.

Aangekomen bij de club op deze koude zaterdagochtend werd er door de meiden lekker gevoetbald in de pannakooi. De aanwezige grote broers namen het op tegen hun kleine zusjes. Met een stand van 17-15 voor de broers riepen Richard en Klaas de meiden met de mededeling om mee te gaan naar de kantine. Daar nam de ploeg plaats aan een tafel en de grote groep supporters keek op een afstandje trots mee. Even later pakte trainer Richard zijn papier, met daarop zijn speech en luisterde iedereen aandachtig naar de mooie woorden over elke speelster.
Iedereen had van hem een bijnaam gekregen en er werden kwaliteiten genoemd. Trotse gezichten bij kinderen en ouders had het tot gevolg. Vervolgens deelden Richard en Klaas de medailles uit voor het behaalde kampioenschap. De meiden waren zichtbaar diep onder de indruk.

De bijnamen van de girls:

Jaimy "De Rots"

Naomi "De Beuker"

Myra "De Sterke"

Inge "De Lange"

Ilse "De Stille Kracht"

Florien "De Spil"

Thessa "De Killer"

Iris "De Leutje Donder"

Lynn "De Teamplayer"

Bo "De Blonde Pijl"

Anouk "De Perfectionist"

Sofie "De Ninja"

Eva "De Bijter"

Tot slot kwam Jakob Koetje nog aan het woord namens de club. Hij had prachtige woorden voor zowel de begeleiding als de meiden van M011. Regelmatig komt deze ervaren voetbaltrainer kijken bij de trainingen en vertelde dat hij erg enthousiast is over deze groep meiden.
Na al het officiële werk ging de ploeg naar buiten voor een foto. Natuurlijk werd deze genomen op het hoofdveld ter hoogte van het reclamebord van de shirtsponsor. Afgesloten werd het geheel door middel van een ereronde.

Inmiddels pruttelde de frituurpan op volle toeren en bij binnenkomst mochten de meiden zich tegoed doen aan hun welverdiende traktatie. Als echte heldinnen zat de ploeg heerlijk bij elkaar en keken ouders en begeleiders tevreden naar hun kroost.

Na de winterstop zullen de meiden worden ingedeeld in twee teams. Omdat het aantal meiden enorm is toegenomen en het wisselbeleid haast een onmogelijke taak is geworden, wordt er gesplitst. De indeling zal tzt worden bekendgemaakt door WVV.