"/>

WVVE1 - WVV jo11-1 opnieuw winnaar MILK Boarding toernooi!

1575 keer bekeken

Na de jaarwisseling staat op 7 januari voor de 2e keer in de kerstvakantie het MILK Boarding toernooi op het programma met de volgende deelnemende teams; Zuidhorn O11-1, Marum O11-1, Bedum O11-1, Peize O11-1, DZOH O11-3, HFC O11-3, SWZ Boso Sneek O11-2, Raptim O11-1, Gieten O11-1, MSC O11-2 en Veendam O11-1.

Vandaag starten we tegen DZOH, deze tegenstander wordt volledig overlopen met een 11-1 eindstand tot gevolg. De 2e poulewedstrijd tegen Veendam krijgen we meer tegenstand, ook deze wedstrijd wordt uiteindelijk eenvoudig met 7-3 gewonnen. De 3e wedstrijd tegen SWZ wordt met bij tijden fraai combinatievoetbal een 9-1 eindstand bereikt. De 4e wedstrijd moeten we tegen het sterke Zuidhorn die net als WVV tot nu toe al zijn poulewedstrijden heeft gewonnen. Aanvankelijk loopt WVV vrij eenvoudig uit naar een 4-1 voorsprong. Zuidhorn geeft zich echter niet gewonnen en deze spannende wedstrijd wordt uiteindelijk nipt met 6-5 gewonnen. De laatste poulewedstrijd tegen Raptim begint de machine te haperen en komen we op een 1-0 achterstand. Het duurt vrij lang voor we de gelijkmaker weten te produceren maar daarna vallen de goals opeens snel achter elkaar, eindstand 5-2.

Als 1e in de poule ongeslagen naar de kruisfinale tegen de nummer 2 uit de ander poule, Bedum. Ook tegen Bedum draait de WVV-machine weer op volle toeren met een 9-3 overwinning tot gevolg, de finale wordt alweer bereikt. De andere kruisfinale tussen Marum en Zuidhorn wordt na een 5-5 eindstand uiteindelijk op penalty’s beslist in het voordeel van Zuidhorn.

Voor de finale tegen Zuidhorn staan de koppies gespannen, in tegenstelling tot de vorige finale tegen LAC Frisia valt er nu voor het gevoel iets te verliezen. Direct in het begin van de wedstrijd komt Zuidhorn op voorsprong door een hard afstandsschot laag in de linkerhoek, 0-1 achter. In deze knotsgekke finale gaat het om en om. WVV komt op een 2-1 voorsprong vervolgens 2-3 achter, 4-3 voor en vlak voor tijd weer met 4-5 achter. De emotie en teleurstelling na deze hernieuwde achterstand is van de gezichten af te lezen. WVV blijft echter knokken voor wat het waard is en scoort de verdiende 5-5! De spanning is voelbaar en de spelers worden door beide supportersscharen luidruchtig aangemoedigd. Een minuut voor tijd wordt de bal nog een keer voor het doel van Zuidhorn gespeeld en wordt de bal bij de 2e paal binnen geschoten 6-5! De laatste minuut lijkt eeuwen te duren, maar dan fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Het onmogelijke is gepresteerd, 2x winnaar van het MILK boarding toernooi! Op zijn Olav Mols; Hoppata Hoppate, daar is nummer 2!

De spelers zijn door het dolle heen en de uitreiking van de 2e kampioensbeker wordt uitbundig gevierd. Het feest is helemaal compleet wanneer Lars voor de 2e keer gekozen wordt tot keeper van het toernooi en Duncan tot spits en speler van het toernooi. Het was echter niet de individuele prestatie die de doorslag gaf maar de collectieve teamprestatie, voor alle spelers een dikke pluim daarvoor!

Foto's: http://www.wvv1896.com/12/656/milkboarding_toernooi_jan._2018.html