JO10-2 - Wel verloren, maar toch positieve dingen gezien op het veld!

699 keer bekeken

Terwijl om ons heen allerlei wedstrijden werden afgelast, kon er gelukkig wel gevoetbald worden door JO10-2. De uitwedstrijd tegen NEC Delfzijl stond op het programma en leek op voorhand een stevige klus te worden. Stijn was zijn wagenziekte gelukkig snel weer kwijt en was dus inzetbaar vanaf het begin. In de kleedkamer en tijdens de warming up was een aantal spelers niet heel erg met de wedstrijd bezig, wat zich in de eerste helft vertaalde in een stapeltje persoonlijke fouten, het niet tijdig aanvallen van de man met de bal en te weinig pit in de duels. Hiervan maakte NEC dankbaar gebruik door 3x te scoren. Nu stonden er aan de kant van NEC wel een aantal zeeeeer grote jongens (twee leken al enige baardgroei te vertonen!), waarvoor een aantal WVV-spelers behoorlijk respect had. Helaas lukte het ons niet om zelf tot scoren te komen uit 2 opgelegde mogelijkheden. De achterstand bij rust was daarom verdiend, maar er kon nog echt wel iets verbeterd worden om tot een beter resultaat te komen.
De tweede helft werd er beter gevoetbald. WVV vocht meer voor de bal en toonde minder respect voor de tegenstander. De "reuzen" aan de kant van NEC wonnen op pure kracht de meeste duels, maar WVV slaagde er toch in om het ze vaker moeilijk te maken. We maakten zelfs nog een doelpunt: na goed voorbereidend werk van Djillian en Dylan, scoorde Joël. Helaas scoorde NEC ook nog door persoonlijke foutjes en niet goed ingrijpen. Het scorebord gaf uiteindelijk 6-1 aan in het voordeel van de thuisploeg.
Er vielen in de wedstrijd aan WVV-kant, naast de al eerder genoemde zaken, nog 2 dingen positief op:
Doordat we zeer krap in de verdedigers zaten (eigenlijk al het hele seizoen), moest een aantal middenvelders/aanvallers af en toe ook als verdediger optreden. Dit werd zonder gepiep gedaan en iedereen deed zijn uiterste best op soms rare positites.
Ook als er iemand een keer de fout in ging, werd er niet gemekkerd op elkaar. Dit is het hele seizoen al het geval. Echt geweldig om te zien! Onder alle omstandigheden zijn we 1 team!
We besloten de wedstrijd te vergeten en ons te richten op het winnen van de penaltyreeks. Waar in de wedstrijd een aantal dingen niet lukte, ging het in de penaltyreeks geweldig. Voor het eerst dit seizoen werden ALLE penalties in het doel achter de vijandelijke keeper geschoten. Er zat zelfs een aantal hele mooie tussen: via de lat (Ryan), via de binnenkant van de paal (Dylan) en strak in de kruising (Xeryus). Daar werden de toeschouwers toch weer even warm van.
Nadat het gezelligheidsclubje Djillian, Ryan en Stijn uitgedouched was en we de rekening voor het verbruikte water hadden betaald, kon iedereen weer naar Winschoten afreizen.
Als laatste nog een bedankje aan Daan Ufkes van JO10-3, die ons vandaag geholpen heeft door mee te spelen. Hij deed het prima de luxe in een voor hem vreemd team.
Aanstaande maandagavond tijdens de training spelen we een oefenwedstrijdje tegen JO9-2 en 24 februari staat een oefenwedstrijd tegen FVV JO11-2 op het programma. Pas op 10 maart komen we dan weer in actie in de competitie met een uitwedstrijd tegen ZNC.