"/>

WVVZAT3 - WVV ZATERDAG 3 IS BEZIG MET EEN TOPSPELER

1997 keer bekeken

WVV zaterdag 3 werkt aan een toptransfer: "Zijn komst zou het winnende lot zijn"

Het sterrenteam hoopt zich in de komende periode te versterken met een speler van naam. Dat bevestigt speler/manager Mark Plinsinga (foto)
Met Robert van den Akker haalde Plinsinga deze zomer al een nieuwe topspits, maar de goedlachse Scheemter wil meer. Hij zet daarbij in op een speler, waar menig standaardteam zijn vingers zou bij aflikken. Een naam geeft Plinsinga nog niet prijs. "Kapers op de kust is het grootste probleem. Maar het warme bad waarin deze jongen terecht gaat komen zal de doorslag gaan geven!", aldus de speler/manager.
Normaliter krijgt een nieuweling een bierviltjescontract aangeboden met daarop een verbintenis voor het leven. Vaak wordt de handtekening gezet op een feestavond, op een tijdstip, waar de alcohol zijn intrede reeds heeft gedaan.

Plinsinga gaat terug in de geschiedenis en vertelt daarover een leuke anekdote.

"Een jaar of vijftien geleden dacht ik, de levende legende, Herman Brouwer binnen te hengelen voor de zaterdagmiddag. Na het drinken van vele gele rakkers, kwam het viltje op tafel en werden officieel de handtekeningen gezet. De avond, inclusief live muziek een mystery guest en één mislukte mop van " Gouden Stevel winnaar" Harry Mein verliep daarna fantastisch en Brouwer voelde zich als een helemaal fantastisch in het reeds eerder genoemde "warme bad".

The day after kreeg ik echter de schrik van mijn leven, vervolgt De Plins. Het met bier doorweekte bierviltje van Brouwer was totaal onleesbaar geworden en niet meer te gebruiken. De zesenveertig bierviltjes met contracten van o.a. Bram van Santen en Pim van Santen waren nog in goede staat, maar werden natuurlijk vakkundig in de prullenbak gedeponeerd. Dat waren katvangers, het ging mij om Herman Brouwer.
Vanaf die tijd heb ik het principe "bierviltjescontract" afgeschaft. Zoiets gebeurt mij niet weer! De zondag na de feestavond speelde Brouwer gewoon voor zondag 3 een werkelijk formidabele partij tegen MOVV 2. Achter denk ik nog vaak, wat als ik mijn glas bier niet in mijn jaszak had laten vallen maar op de grond!", besluit hij zijn verhaal.
Mocht u willen raden naar de identiteit van de nieuwe speler of denkt u te weten wie het sterrenteam komt versterken, dan kunt u dat in reactie laten weten op onze facebookpagina.

Oud coryfee Peter van Delden en spelend lid Tom Markslag waren ooggetuige en kunnen bovenstaand verhaal bevestigen.