"/>

WVVZAT3 - WAMBERTO WORDT GEBRUIKT DOOR TUINSTRA OP FEESTDAG VOOR HANSIE

740 keer bekeken

"Hansie Hansie" Korte steelt de show met Lucky Ajax.

Zaterdag 3 speler Hans Korte droomde er vroeger van om profvoetballer te worden. Dat is hem niet gelukt, maar toch werd hij zaterdagmiddag als een ware held in Ajax-shirt onthaald bij een voetbalvereniging uit onze prachtige provincie.

Die club houdt ieder jaar een zogenaamde ‘promodag’, een feestdag voor de hele vereniging. En om dat feestje nog wat op te fleuren werd Lucky Ajax gevraagd ‘op te treden’. Lucky Ajax noemt zichzelf een elftal ‘voor al uw feesten en partijen’. Zo’n vijftien keer per jaar komt het team van oud-Ajacieden, soms aangevuld met artiesten zoals Ali B, in actie ter ere van jubilea, openingen en het goede doel. Wie er bij Ajax meespelen is altijd een verrassing, op één naam na: Sjaak Swart. Mister Ajax is er altijd bij.

Behalve Ali B, Sjaak Swart en onze eigen Hans waren ditmaal Michel Kreek en onder meer Simon Tahamata actief. Bij de ouderen konden zij nog steeds op een schouderklopje rekenen (Hans niet hoor).

Maar de speler die het vaakst om een selfie werd gevraagd was toch echt onze eigen Hans Korte. (Men dacht dat hij oud Ajacied Gabri was) Lucky Ajax won het oefenduel met 2-4 tegen de vierdeklasser. Scoren deed Hans niet, doet hij overigens anders ook nooit.

Maar tijdens de 3e helft liet onze voetbalmaat zien dat hij menig "Amsterdammer" achterover kon slaan. De Ajacieden stonden erbij en keken ernaar.

Ploeggenoot Tuinstra had deze middag veel geluk. Bij de kassa moest hij 2,50 afrekenen in plaats van de gebruikelijke 10,- euro. Voor het schamele bedrag mocht Tuinstra ook nog geschminkt worden en kreeg hij ranja uit de daarvoor bestemde ranjakoe. Nadat de organisatie er op werd geattendeerd dat de 1.57m lange spits een stuk ouder was dan het kinderkaartje aangaf, moest hij van het complex vertrekken. Hij probeerde zich nog voor te doen als broer van Wamberto, maar daar trapte de organisatie niet in.

Sjaak Swart was kort in zijn reactie over de spelers van WVV zaterdag 3. "Die Hans is een leuke gozer, maar die Tuinstra? Wat een dwaas! Ik hoop dat ze degraderen!!"

Speler/manager Mark Plinsinga wilde niet reageren op dit voorval.