"/>

WVVZAT3 - Damacota 3 - WVV 3(10-3-18)

702 keer bekeken

U bent gewend om direct na de wedstrijd een verslag online te zien. Deze keer is het anders. Hofschrijver Koning had ander prioriteiten. Bert heeft gevraagd mij verslag te doen van de wedstrijd Damacota 3 – WVV 3.

ik word om half 6 wakker. Een onmogelijke tijd. Ik sta op, ga naar beneden neem een cappuccino en steek een sigaret op. Hoewel ik nog niet wakker wil zijn ben ik dat wel, volledig. Onder de afzuigkap gaan mijn gedachten hun eigen weg. Luppo is dood. Jarenlang mijn leider. Met hem had ik een haat – liefde verhouding. Vooral in mijn begin. Hij zette mij neer waar ruimte was. Ik heb dus letterlijk op elke positie gespeeld dankzij Luppo, terwijl ik eigenlijk alleen maar in de spits wilde spelen. Ik moest er mee leren leven. Ik had het maar te accepteren… Qua voetbal heb ik Luppo nooit begrepen…..
Luppo was Luppo. Hij was vaak voor waar ik 1000% tegen was. Een persoonlijkheid in het Oost-Groningse voetbal. Kampioen met WVV 5 in het millennium jaar 2000. Onlangs is er nog een reünie geweest van dat kampioensteam, waar Luppo werd gevierd als Ceasar en Lodewijk XIV tegelijk……. En dan nog het vreselijke bericht, dat Rik Bakker, één van mijn oude teammakkers, erg ziek is.. Verdomme man, hij is hartstikke jong. Man, hoe wil je het hebben. Weinig om om te lachen. Veel getik voor een paar gedachten die in een handomdraai je hersenen bespelen. Zo wil je toch niet wakker worden? Dit alles duurt maar even met een peuk onder de afzuig kap.. Om kwart voor 6 duik ik mijn bed weer in. Ik droom een hoop en slaap een beetje. Even voor 8 word ik uitgerust wakker. Geen vervelende dromen… Ik doe een cappuccino pad in de senseo. Steek een tweede Pall Mall van de dag op.
Ik kijk naar buiten. Zie 3 merels vreten aan de voedertaarten die Tina heeft gefabriceerd. Een trio merels. Dat heb ik nog nooit gezien. Trio’s in een merelleven komen niet vaak voor. Omdat ik geen zin heb de boel te gaan googelen laat ik het erbij. Een roodborstje knikt me goedemorgen.
Op de fiets van de Tina’s huis, Eekhoornhof, rijd ik richting Stadspark. Eindelijk de wei weer in. Na 3 maanden droogstaan. De laatste wedstrijd, begin december, werd winnend afgesloten. HS dolf het onderspit, 4-2.
Het is droog. De gevoelstemperatuur vandaag is een graad of 15. Vorige week was dat nog -15. 30 graden verschil.
De wedstrijd. WVV wint met 6-0 van het onmachtige Damacota.
Daar is het ook mee gezegd. 4x Akker op aangeven van Plins, 1x Plinsinga en 1x AB vanaf de stip. Volgende week Glimmen, altijd lastig.