JO10-2 - Geknokt, gemazzeld en gewonnen!!

630 keer bekeken

Om 9.45 uur stapten 7 spelers met hun ouders in de auto richting Zuidbroek. De overige 2 spelers kwamen rechtstreeks die kant op. Nadat de schaarse parkeerplaatsen ingenomen waren, liep JO10-2 onbevreesd het sportpark op om het te gaan opnemen tegen de JO10-2 van ZNC. Joël vroeg vooraf hoe sterk de tegenstander was en of we konden winnen. Danny antwoordde dat, zolang we maar als 1 team op het veld stonden en heel hard ons best deden, we absoluut de punten mee konden pakken.
In de kleedkamer geen lange verhalen, maar alleen de vraag van Danny of er spelers moe of bang waren. Nee dus! Met z'n allen liepen we naar het speelveld, waar aanvoerder Stijn de warming-up leidde. Na een duidelijke instructie volgde de opstelling waarmee we van start gingen. Iedereen was er klaar voor … zo leek het. Want ondanks de instructie om meteen er vol bovenop te gaan en strakke passes af te leveren, was het de eerste minuten even billenknijpen. Gelukkig wisten we er ongeschonden door te komen. Het werd een spannende wedstrijd. De spits van ZNC stond bij een aanval vol op de vingers van Xeryus, maar hij kon gelukkig doorkeepen ondanks de pijn. Helaas moest Robin daarna naar de kant met buikpijn. Dat betekende wat aanpassingen op het veld, maar toen nam JO10-2 het initiatief, drukte ZNC in de verdediging en … yes!!! De eerste goal! Djillian schoot de bal strak langs de ZNC-sluitpost. Een prima doelpunt en op dat moment ook zeker verdiend. Lang duurde de vreugde niet, want uit een corner viel de ongelukkige gelijkmaker. Toch ging JO10-2 niet bij de pakken neerzitten. Het was mooi om te zien dat de onzekerheden uit de eerste minuten weg waren en er beter, steviger gevoetbald werd. Verdedigend liep het beter. Tygo roste zelfs de spits van ZNC nog een keer vol onder het gras. Heel overtuigend! Onze aanvallen werden gevaarlijker, we schoten ook behoorlijk vaak op doel en dat resulteerde in een hernieuwde voorsprong: 1-2 door Dylan (weer een mooie treffer!). Deze voorsprong kwam nog een aantal keren in gevaar, maar toch gingen we de rust in met deze mooie stand.
In de rust kreeg JO10-2 te horen dat het prima liep: gewoon zo doorgaan! Blijf het lichaam in de duels gebruiken en help elkaar. Er zou nog een zware 2e helft volgen … en niet alleen voor de spelers ... ook voor de toeschouwers.
In die 2e helft ging het spel heen en weer met kansen voor zowel ZNC als JO10-2. Er werd heel hard gewerkt, stevig in de duels gegaan en er werd ook nog best goed overgespeeld. Af en toe schrokken de mensen langs de lijn als er een bal door JO10-2 voor het eigen doel werd langs gespeeld, maar we hadden deze wedstrijd ook regelmatig de mazzel die in de najaarscompetitie nog wel eens ontbrak. Ineens was daar een uitbraak over rechts waar Joël opdook met de bal aan de voet. Er volgde een droog schot en de bal verdween in de hoek achter de verslagen keeper van ZNC: 1-3. Wie nu dacht dat daarmee het pleit beslecht was, kwam bedrogen uit. JO10-2 raakte de kluts 5 minuten lang (het leek veel langer!!) volledig kwijt. Elke bal richting ons doel was supergevaarlijk, maar met kunst en vliegwerk en een bijna ongezonde dosis geluk hielden we de schade beperkt tot 2-3. ZNC ging er weer in geloven, dacht heel even aan de gelijkmaker en toen ontsnapte Thijmen. Hij passeerde een aantal ZNC-verdedigers en schampte de bal met de buitenkant rechts richting het doel. Deze keer maakte de ZNC-keeper een foutje, want het leek een houdbare bal, maar hij verdween toch in het net: 2-4. Dit gaven we niet meer weg en zo was de eerste overwinning van de najaarscompetitie een feit. Een mooie overwinning waar we hard voor geknokt hebben als 1 team!

Update m.b.t. de gewonden:
- Robin is gelukkig weer hersteld van de buikpijn
- De vinger van Xeryus is nog wel een beetje blauw, maar hij kan 'm nog bewegen.

Als laatste nog een enorme dank-je-wel aan Dean Perdok, die ons in de 2e helft geholpen heeft en zeker een prima bijdrage heeft geleverd aan de overwinning.