"/>

WVVZAT3 - DRIE PUNTEN VOOR WVV 3 TEGEN EEN TAAI NIEUWOLDA 1

987 keer bekeken

Zo zou het in de krant gestaan kunnen hebben: Selectie WVV 3 zweeg in aanloop naar cruciaal duel met Nieuwolda 1

 

De Sodommer voetbalploeg stond namelijk onder hoogspanning in de aanloop naar de cruciale competitiewedstrijd tegen Nieuwolda 1. Bij een nederlaag deze zaterdag, zouden speler/manager Mark Plinsinga en de andere Zaterdag 3 sterren de titelrace op hun buik kunnen schrijven.
"Goalgetter Robert van den Akker was aanwezig en daar gokte ik op", aldus Plinsinga. Afgelopen woensdag trainde de ploeg op het heerlijke kunstgras op het eigen complex. Met het formidabele positiespel zag Plinsinga de wedstrijd van vandaag met vertrouwen tegemoet. En gelijk kreeg hij.
Na de fantastische kunstgrastraining van afgelopen weekend werd de rest van deze week gebruikt om de koppies en het lijf weer fris te krijgen. Er werd gelachen op de app en facebook. Zodoende werd er redelijk relaxed naar de wedstrijd toe gewerkt.

Wat er aan vooraf ging.

Zoals bij het intro al aangehaald, er was deze week een lastig besluit te nemen. Ernst Jan, die wij beter kennen als ‘Piest’, lijkt de laatste weken op zijn laatste benen te lopen, een overvol programma en het ouderschap hebben z’n weerslag op de het lijf van de middenvelder. Pijntjes en minder scherpe trainingen bij het voetbal tot gevolg. Kijkend naar het doel waar onze Ernst Jan naar toe wil is uiteindelijk de conclusie getrokken dat het voor hem veel beter was om in de wissel te beginnen.

…en het werd lente.

Dan over naar de wedstrijd waarbij de opstelling de volgende spelers liet zien; Lambeck op doel, achterin Koning en Bijmoltin het midden, op de backs Mein en Holtjer. Het middenveld met Ab, Zijlstra, Garst en debutant Huizinga, en voorin startte WVV met Plinsinga en Akker. Piest, Tuinstra, Pheiffer en Korte waren niet helemaal okselfris en begonnen aan de kant. Geruststellend was het spelbeeld, WVV was scherp, gefocust en fel in de duels. Johan ontpopte zich binnen vijfentwintig minuten al als Man of the Match. De gevaarlijke spits aan Nieuwolda zijde werd vakkundig geëlimineerd door de roodzwarte voorstopper. Strijdend voor elke bal werden de gasten op de eigen helft gedrukt en er ontspon zich een echte clash. Met alles wat daar bij hoort, kansen en doelpunten en spanning. Maar na vijftien minuten was het dan toch WVV dat als eerste scoorde. De bal ging via een pass van Ate Zijlstra richting Plinsinga. Het was de manager zelf die de executie voltrok en onhoudbaar voor de keeper zijn schot in het doel zag verdwijnen; 0-1. Kort daarna liet het fenomeen Akker weer van zich horen. Met een beheerste afronding verdubbelde hij de marge.
Deze goal was een bevrijding....en brak de ‘voetbal’ lente daarmee aan voor WVV zaterdag 3? Nee, na knullig balverlies werd de 1-2 geïncasseerd. Een uitstekend fluitende Jos Frey blies na deze treffer voor het rustsignaal.

Weerbaarheid en mentaliteit.

De tweede helft ging het publiek ( Elzo Stel en twee Zijltjes) er eens goed voor zitten. Want een goed spelend Très, waar de kop goed op staat, is altijd leuk om naar te kijken. De kansjes kwamen dan ook weer. De inmiddels ingevallen Piest, opererend vanaf het centraal middenveld gaf Robert van den Akker de uitgelezen mogelijkheid om de marge te vergroten naar 3-1. Helaas gooide het slechte veld roet in het eten. Even later was topschutter Akker wel succesvol. De bevrijdende 3-1 zorgde voor rust. Wat meer lucht voor rood-zwart en de ruimtes werden groter op het veld. Het publiek was benieuwd hoe daarop gereageerd zou worden. Het beeld veranderde niet, WVV rook z’n kansjes en speelde gedoseerd naar voren met als gevolg een prima 4-1 door wederom Akker, waarmee de wedstrijd definitief op slot werd gegooid.
Nadat het eindsignaal klonk was iedereen er van overtuigd dat de beste ploeg vanmiddag de punten had verdiend. Na lang beraad wist de commissie van wijze mannen Johan Bijmolt aan te wijzen als beste man op het veld. De nuchtere en harde WVV verdediger wist de beste speler van Nieuwolda volledig lam te leggen. Dennis Huizinga moest het doen met plek twee. "Zijn debuut stemde mij erg tevreden, maar ik wil dit vaker zien", aldus de speler/manager.

Gert Tuinstra viel in de slotfase ook nog in voor een moegestreden Plinsinga. Zeer verdienstelijk, maar geïrriteerd omdat ploeggenoot Veldkamp een scoringskans afnam van onze shetlander, zat hij na afloop aan het bier. Vroegtijdig moest hij de kantine verlaten omdat vrouwlief Tina een etentje had gepland in Bedum en Gertje hier niet meer onderuit kon komen.

Man of the match: Johan Bijmolt (Uitstekende spits van Nieuwolda kreeg geen poot aan de grond) Zie foto

Stand Gouden Engel Wubs Stevel:

1. Akker  6,56

2. Bijmolt: 6.55

3. Lambeck 6.48