"/>

WVVC2 - ZWARE POT LEVERT UITEINDELIJK DRIE PUNTEN OP VOOR WVV 015-2 IN TEN BOER

437 keer bekeken

Onder goede omstandigheden,het zonnetje scheen op de rug evenals de wind, dus heerlijk weer om te voetballen, al was het veld iets drassig van de regen van de afgelopen dagen. Vandaag stond de wedstrijd van ons team tegen ST Omlandia/GEO JO15-1, een duel om plaats 5. Het was de thuisploeg die sterk en agressief (positief) aan de wedstrijd en in de tweede minuut lag de bal op de stip. Er werd volgens de scheidsrechter iemand onder uit getrokken en dus een penalty. Maar deze penalty werd gelukkig slecht genomen en Julan, die met ons mee speelde bij ontbreken van Jasper (BETERSCHAP en voorspoedig HERSTEL), stopte de penalty. En het veld overwicht, gesteund door de scheidsrechter, bijna alle vrije trappen waren voor de thuisploeg. Maar halverwege de eerste helft ging de storm van de thuisploeg wat liggen en dit resulteerde in een aantal kansen voor ons, en zelfs een (eigen) goal. Deze werd helaas in tweede(!) instantie afgekeurd op advies van de keeper en een grensrechter die vanaf de middellijn had gezien dat deze achter de achterlijn was geweest, dus nog steeds 0-0. Ook aan de kant van de thuisploeg werd er een goal afgekeurd wegens buitenspel, en hier ging de scheidsrechter eerst even vragen of het wel echt buitenspel was en wie er dan buitenspel stond. En 0-0 bij rust was dan eigenlijk een terechte tussenstand.

Na de rust was er eigenlijk maar 1 ploeg die aanspraak mocht maken op een overwinning en dat was WVV. Ons team was scherper uit de kleedkamer gekomen en Omlandia miste de creativiteit van voor de rust. En de kansen stapelende zich op, maar uitkijken voor de counter. Door goed instappen van Stan en direct door passen op, Luca werd het 0-1. Na deze treffer werd ons veldoverwicht nog groter en het spel beter. De druk mop het doel van Omlandia werd groter, alleen echt grote kansen bleven uit. Maar na een goede breedte pass op Luca die zijn directe tegenstander omspeelde, maar in tweede instantie de bal kwijt was, maar Jesper anticipeerde hier goed op en vond de vrij staande Ronaldino, die rust de bal tegen de touwen kon werken, 0-2. Na deze treffer waren er kansen op meer treffers, maar de scherpte ontbrak een beetje en het bleef bij 0-2. Een goede overwinning, we kunnen bouwen op jullie goede tweede helft, jullie zijn voor ons TOPPERS.
Een opmerkelijk iets in de wedstrijd is dat iemand van ons een gele kaart kreeg wegens commentaar op de leiding, maar niet van het veld gestuurd werd om 10 minuten aan de kant te zitten, gelukkig voor ons of hebben we het mis en is er voor deze klasse geen tijdstraf. En nog 1 ding: INGOOIEN, in elke wedstrijd wordt er wel vaak door ons verkeerd ingegooid, dit is jammer en onnodig balverlies, denk eraan of oefen een keer ingooien.

Volgende week thuis tegen VEV'67 JO15-2, aanvang 10.30u. Deze ploeg is nog zonder puntverlies, dus het kan een boeiende wedstrijd worden, wordt vervolgt.......

 

Verslag van Marcel Staal