JO10-2 - Achilles uit? Altijd lastig!

553 keer bekeken

Assen zaterdag 7 april 2018 9:45 uur. De wedstrijd van JO10-2 tegen Achilles JO10-1 begint met het fluitsignaal van de scheidsrechter. In de kleedkamer en op het veld is de spelers duidelijk gemaakt dat dit geen makkie wordt. Alles, maar dan ook alles zal uit de kast gehaald moeten worden om deze zeer sterke tegenstander aan te pakken. 2 uitslagen zijn vooraf van belang om in het achterhoofd te houden: ZNC – WVV 2-4; Achilles – ZNC 14-1. Het is heel helder voor iedereen: vanaf de eerste minuut knokken!


Meteen is te zien dat Achilles een ploeg is met een goede veldbezetting en technisch vaardige spelers. JO10-2 wordt teruggedrukt in de verdediging en krijgt in de eerste 7 minuten 2 doelpunten tegen. Aanvallend kunnen we weinig betekenen, dus we kunnen weinig anders doen dan Achilles zoveel mogelijk vertragen en onze fysieke kracht in de duels gooien. Er ontstaan veel spannende momenten voor ons doel. Onze keeper en verdedigers knokken voor wat ze waard zijn, maar krijgen te weinig steun van ons middenveld. Op het middenveld is wat teveel respect voor de tegenstander en we laten gaten vallen. Achilles kan keer op keer dwars door het midden oprukken richting Xeryus en ondanks een aantal klasse reddingen, vallen er nog 4 doelpunten in de 1e helft. 3 van de 6 doelpunten zijn het gevolg van ongelukkig uitverdedigen of een klutsbal die toevallig voor de voeten van de tegenstander valt.


Rust! De kleedkamer in, ranja drinken en bijkomen. Een aantal spelers denkt dat het slecht gaat, maar gelukkig zijn er anderen die het daar niet mee eens zijn. Gezamenlijk besluiten de spelers er in de 2e helft nog harder tegenaan te gaan. Danny geeft aan dat iedereen 1 belangrijk ding moet onthouden: de uitslag doet er niet meer toe. De opdracht wordt om in de 2e helft te proberen minimaal 1x te scoren en daarna de penaltyserie te winnen. Het lijkt er op dat hiermee de spanning van de schouders van een paar spelers afglijdt. Strijdlustig gaat iedereen het veld weer op.


In de 2e helft laat JO10-2 zien wat ze waard zijn: duels worden gewonnen op fysieke inzet, er wordt beter meeverdedigd vanaf het middenveld, we komen een aantal keren voor het doel van de tegenstander, maar weten net niet te scoren. Stijn, Tygo en Xeryus houden Achilles nog een paar keer net op tijd van een doelpunt af met uitstekende ingrepen. We hebben pech dat een aantal spelers aan onze kant een tikkie meekrijgt en daardoor niet meer helemaal fit over het veld lopen, maar geen enkele speler wil aan de kant staan deze wedstrijd. Elke speler geeft het maximale, wat uiteindelijk zorgt voor slechts 2 tegendoelpunten in de hele 2e helft. Het verlies van 8-0 geeft de verhouding over de hele wedstrijd redelijk weer, maar laat ook zien dat een wat mindere 1e en een veel betere 2e helft een wereld van verschil kan maken.
De spelers zijn aardig stuk aan het eind van de wedstrijd en dat is ook te zien aan de penalties. Maar toch zijn Bart en Danny trots op het hele team en een kletsende high-five voor iedere speler is dan ook het gevolg.


Volgende week krijgen we NEC Delfzijl op bezoek. De kans om revanche te nemen voor de nederlaag in de uitwedstrijd. We gaan er voor! Forza JO10-2!!