"/>

WVVZAT3 - GERALD VANENBURG KRIJGT BOYS VAN ZATERDAG DRIE NIET SCHERP

621 keer bekeken

Op een dramatisch slecht veld werd een zeer slechte wedstrijd gespeeld tussen de thuisploeg Wildervank en WVV 3 als bezoekers. Na een bedroevende eerste helft en één bevlieging van Ate Zijlstra in de tweede helft wist WVV met kunst en vliegwerk drie punten te bemachtigen. De bezoekers beseften pas na rust dat men op het beroerde veld meer moest geven dan het voetballend proberen op te lossen. Goed voetbal was onmogelijk en moest er dus strijd worden geleverd.

Gelukkig kon de rust worden gebruikt door speler/manager Mark Plinsinga om de boel op scherp te zetten. Dit lukte, want de reeds eerder genoemde Zijlstra wist een kwartier na rust de 0-0 stand te veranderen in een 0-1 voorsprong. De plaatselijke doelman "look a like van Jeroen Verhoeven...ooooh Pizza" ging nog tegen de vlakte om de goal wellicht te laten afkeuren, maar de zelf meegenomen en perfect fluitende Jos Frey liet zich niet gek maken en wees resoluut naar het midden.

In het restant van de partij liet doelman Lambeck zien dat hij de onbetwiste nummer één onder de lat is van het sterrenensemble van Plinsinga's squad. Met een aantal prachtige reddingen zorgde hij ervoor dat er geen punten verloren gingen op deze zonnige zaterdag. Is er verder iets zinnigs te zeggen over deze wedstrijd? Nee, dat is er niet. Allen maar excuses zoeken voor het zwakke spel. Dus stond het kleedkamergesprek in het teken van de excuses.

Hier volgen ze:

- Het was te warm.

- Kloten kunstgras (nog met rubber en versleten)

-Weg Bovenburen lag eruit. Omrijden tijdens de voorbereiding.

-We waren al met SGV bezig.

-Kleedkamer was te klein. Claustrofobische spelers hebben daar last van.

-Branderige voeten.

-Tijdstip 14:30 (zon op zijn felst)

-Bidons 2e helft niet gevuld.

-Batterij van de muziekinstallatie was leeg

-Muziekkeuze Gert T. dramatisch

SPELER/MANAGER MARK PLINSINGA BIEDT EXCUSES AAN VOOR HET SLECHTE SPEL: "IK HAD EERDER MOETEN INGRIJPEN, NIET MOETEN DENKEN AAN MEZELF, SORRY"

Mark Plinsinga biedt zijn excuses aan voor zijn gedrag van zaterdagmiddag in Wildervank. Niet zozeer voor het feit dat hij een zwakke wedstrijd speelde, wel omdat hij zijn eigen optreden verdedigde. Ik geloofde dat de speech van EK'88 winnaar Gerals Vanenburg als doping zou werken, maar het leek eerder te verlammen "Daar wil ik sorry voor zeggen, had ik niet moeten laten zien en horen. Daardoor speelde ik iets minder, maar de rest was nog erger." voegde de speler/manager er met een knipoog aan toe.
Harry Mein had het slotwoord voor vandaag: "Nait zeur'n... drij punt'n binn'n drij punt'n!", waren wijze woorden van Leutje Napoleon.

 

Voor de liefhebbers staat de videoboodschap online hierop de site.

 

Stand Gouden Engel Wubs Stevel
1. Marcel Lambeck 6.46
2. Johan Bijmolt 6.45
3. Ate Zijlstra 6.43