Pieter Smit

1485 keer bekeken

Winnen en verliezen zijn onlosmakelijk verbonden met de sport. Als je wint, heb je plezier en kan je - in het geval van voetbal - vaak terugkijken op een mooie teamprestatie. Als je verliest ben je soms boos en teleurgesteld.

Het gevoel dat het overlijden van 'onze' Pieter Smit teweeg brengt lijkt niet op het gevoel dat gepaard gaat met een verloren wedstrijd. Het is anders, dieper, rauwer. Een enorm verlies voor de gemeente Oldambt, de inwoners, ondernemers en verenigingen. En dus ook een enorm verlies voor onze vereniging, WVV1896.

Pieter Smit was een man van de inhoud en de relaties. Hij wist waarover hij het had, verkondigde nooit onzin en was zeer hartelijk. Een man waar je als vereniging graag mee in gesprek ging. Hij nam ons serieus, luisterde naar argumenten en zette daardoor, samen met 'zijn' college van Burgemeester & Wethouders, de stappen voorwaarts die WVV zo nodig had rondom het kunstgrasveld.

We zijn ontzettend dankbaar voor zijn rol de afgelopen jaren. Wat zal het wennen zijn zonder hem in het verenigingsleven!

Om onze dankbaarheid en respect te tonen wordt komend weekend voor alle thuiswedstrijden een minuut stilte in acht genomen. We hebben de vlag halfstok gehangen op ons sportpark.

Het is verdrietig te moeten constateren dat we Pieter Smit nooit meer zullen tegenkomen op ons sportpark en langs de randen van ons prachtige kunstgrasveld dat hij in september 2017 met zoveel plezier heeft geopend.

Pieter: dank voor alles!

Namens alle leden, vrijwilligers en het bestuur van WVV1896.