JO10-2 - Heel goed gevoetbald, maar net geen beloning

549 keer bekeken

De ploeg met de "reuzen" kwam 14 april op bezoek bij JO10-2. In de eerste wedstrijd tegen NEC Delfzijl JO10-2 stonden er 3 spelers op het veld van flinke afmetingen, maar daar was er nu nog maar 1 van over. De wedstrijd verliep dus ook iets anders dan de uitwedstrijd, die met 6-1 kansloos werd verloren.
Last minute werden Khismat Doerga en Dex Scholte van JO9-2 toegevoegd aan onze selectie, aangezien wij 2 spelers misten en een derde speler niet helemaal fit was.
Vooraf weinig woorden van de kant van de trainers. Eén opdracht: vol de beuk er in en strijden voor alles wat je lief is. Na 1 minuut stilte voor burgemeester Pieter Smit, ging JO10-2 goed uit de startblokken. NEC kwam niet lekker in de wedstrijd en had het zichtbaar lastig met de wijze waarop ze klem werden gezet. De duels werden vaak gewonnen en werd er eentje verloren, dan stond de volgende WVV-speler klaar om over te nemen. Heel terecht kwam JO10-2 op 1-0 na een goede aanval. De partij werd iets gelijkwaardiger en NEC kwam langszij: 1-1. JO10-2 gaf niet op en pakte opnieuw de voorsprong: 2-1. Uiteindelijk gingen we de rust in met 2-2, nadat een stuiterbal door Xeryus verkeerd beoordeeld werd en via zijn knie voor de voeten van een tegenstander belandde.
Bart en Danny waren zeer tevreden met het verloop van de eerste helft. Doorzetten en strakker op de man zitten was het enige advies. Het was duidelijk dat we een goede kans maakten op een verrassende overwinning. Supergemotiveerd kwam JO10-2 de kleedkamer uit en tot grote schrik van de trainers van NEC, stond het binnen 3 minuten na rust ineens 4-2 voor JO10-2! Er leek niks aan de hand. Er werd goed gevoetbald en NEC leek rijp voor de slacht. De toeschouwers maakten zich al klaar voor een feestje in de kantine, toen het in 10 minuten tijd helemaal misging. JO10-2 liet zomaar gaten vallen, spelers van NEC vrij voor het doel komen en verdedigde niet goed meer terug. De 4-2 voorsprong was weg: het stond ineens 4-6 voor NEC!! Dat was een behoorlijke domper. De koppies van een aantal spelers gingen op zwart, maar Danny's snoeiharde stemgeluid schudde ze weer wakker en de focus kwam terug. Er werd geknokt en de beloning kwam in de vorm van de 5-6. We konden in ieder geval nog een gelijkspel uit het vuur slepen, dus zetten we alles op alles. Met nog maar weinig tijd op de klok, moest er keihard doorgezet worden en moest iedereen mee in de aanval. Het lukte net niet, maar uit de allerlaatste aanval van de wedstrijd maakte NEC er helaas nog 5-7 van. Heel jammer, want een gelijkspel was vandaag echt verdiend geweest. Goed gedaan jongens! Complimenten voor jullie inzet en goede spel vandaag! Volgende week tegen ZNC maken we er weer een mooie pot van!

Onze gastspelers Khismat en Dex: jullie hebben een meer dan goede wedstrijd gespeeld. Klasse gedaan! Enorm bedankt voor het meespelen!

Armand Perdok: Heel erg bedankt voor het leiden van de wedstrijd!