WVVC2 - WVV 015-2 WINT VAN BTC 015-1 (D)

564 keer bekeken

Dinsdag 10 april

 

Oude voetbalwet goud waard voor WVV 015-2. "Wie zijn kansen niet benut, krijgt ze vanzelf tegen!" WVV 015-2 weer een ronde verder in de beker.

BTC 015-1 uit Beerta/Finsterwolde gaat niet de beker winnen. WVV 015-2 was namelijk afgelopen dinsdag de ploeg die als winnaar van de mat afstapte. Goudhaantje was Teake Staal. Hij zag zijn kopbal, vlak voor tijd en binnenkant paal de doellijn passeren. Nadat een goed leidende scheidsrechter Cees Oosterveld affloot was de vreugde dan ook groot bij de spelers.
De fysiek sterke gasten hadden de nederlaag aan zichzelf te wijten, want de ploeg had meer dan genoeg kansen. Zo werd de lat twee keer geraakt en één bal op de paal. WVV kreeg echter ook twee grote kansen, maar wist deze ook niet te verzilveren.

In de tweede helft, na een gelijkopgaande strijd in de eerste helft, leek BTC direct zaken te willen doen. Met iets meer scherpte in de duels, leek WVV even te wankelen. Echter de thuisploeg stond verdedigend goed opgesteld en probeerde middels combinaties de eigen voorhoede te bereiken. Keeper Julan van WVV zag zijn grote broer Gerion van BTC twee keer gevaarlijk opdoemen voor zijn goal, maar de jongste Smeins kwam niet in gevaar.

WVV kroop nog één keer door het oog vd naald toen een schot op de paal belandde. Kijkend op de klok gaf deze aan dat er nog vijf minuten te spelen waren en werd hier en daar gepraat over verlengen of een gevreesde penaltyreeks. Maar Teake dacht er anders over. Ronaldinho maakte een individuele actie en zag Jesper vrijstaan op rechts. Deze gaf een keurige voorzet waar de nummer elf van de Winschoters keurig met hoofd tegen aan liep. De bal daalde en tikte de binnenkant van de paal aan en stuiterde weer naar rechts. De keeper probeerde nog te duiken, maar zag dat hij een meter achter de doellijn lag en viel verslagen achteruit. De blijdschap aan Winschoter zijde was erg groot.
De klok gaf echter nog drie minuten speeltijd en WVV wist wat er zou komen. De lange bal en nog meer pressie van de ploeg uit Beerta/Finsterwolde.

Echter in de laatste minuten bleef WVV kalm. Geen gekke capriolen, maar goed verdedigen en de bal bleef redelijk goed in de ploeg. Het eindsignaal klonk echter zeer aangenaam voor de boys.

Op naar de volgende ronde.