"/>

WVVC2 - WVV 015-2 WINT VAN KOPLOPER ACTIEF 015-1 IN EELDE/PATERSWOLDE

589 keer bekeken

Vandaag moest WVV 015-2 richting Eelde/Paterswolde, om daar te spelen tegen koploper Actief 015-1. De langdurige blessures van Emiel en Jasper zorgen ervoor dat ook vandaag de selectie uit veertien spelers bestond. Bij aankomt bleek het inpakken van een voetbaltas een lastig karwei voor een speler van het team. Een paar voetbalschoenen stonden ergens veertig kilometer verderop in de Molenstad in een bijkeuken te wachten op speelminuten, maar hoefden vandaag niet in actie te komen op het mooie complex van vv Actief. Gelukkig kon de desbetreffende speler wel in actie komen omdat er nog een paar kicksen werden opgetrommeld uit een verwilderde kofferbak van één van de ouders. Dit alles zorgde er gelukkig wel voor dat de voorbereiding ontspannen verliep. Een serieuze warming-up werd afgewerkt, de posities werden doorgesproken en de koppies stonden goed.

Na het startsein bleek dat Actief niet voor niets zo hoog op de ranglijst staat. Goed combinerend en in hoog tempo wilde de thuisploeg WVV overrompelen. De bezoekers waren echter niet onder de indruk en lieten zien dat de progressie die ze dit seizoen maken, ook vandaag weer was af te lezen. Met gedurfde inspeelpasses en verdedigend de zaken goed op orde waren de eerste twintig minuten smullen geblazen vanaf de zijlijn. WVV nam brutaal de leiding na een aantal minuten speeltijd door een prima goal van Steffan. De uitstekende pass van Niek,die daar aan voorafging, mag ook zeker worden vermeld. Even later verdubbelde Luca de score met wederom een goed afgeronde treffer. WVV leunde niet achterover, maar bleef vooruit voetballen. Amper drie minuten later kon het publiek uit Winschoten wederom applaudisseren voor de boys en girl. Wederom Steffan was het, die goed werd bediend en op een zeer fraaie manier doel trof. Met deze 0-3 stand kwam ook trainer van WVV 015-1 Gert Dekker een kijkje nemen bij het tweede team. Bij het horen van de tussenstand was ook hij aangenaam verrast. In de minuten tot de rust liet Actief zien dat het goed kon voetballen, maar kansen werden niet weggegeven. Alleen een schot van een meter of vijfentwintig belandde op de paal en zorgde voor gevaar.

Na de thee werd verwacht dat de roodwitten zeer fel uit de startblokken zouden komen. Bij de bezoekers werden een aantal wissels doorgevoerd en het was zaak om geconcentreerd te blijven voetballen. WVV speelde ook de tweede helft goed. De zones werden goed benut en iedereen werkte voor elkaar. Een te korte terugspeelbal zorgde echter nog even voor hoop bij de thuisclub. Door goed doorjagen en de reeds eerder genoemde terugspeelbal maakte Actief de 1-3. Verbaal geloofden de jongens uit Eelde/Paterswolde er nog steeds in. De oppeppende kreten ervoor zorgden er echter niet voor dat roodzwart in paniek raakte. Sterker nog, WVV kreeg nog een aantal kansen om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Na het eindsignaal stond er dan ook een zeer terechte 1-3 op het scorebord.
Met deze uitslag blijft WVV meedoen in de bovenste regionen van de 1e klasse.

 

 Komende dinsdag speelt het team voor de beker tegen Heiligerlee 015-1.

Voor WVV speelden: Julan, Daan, Ronaldinho, Niek, Stan, Jord, Jesper, Marith, Rowan, Luca, Tim, Teake, Steffan en Sil.