"/>

WVVZAT3 - VOETBAL IS BIJZAAK

1352 keer bekeken

Voetbal is maar een bijzaak

Begin deze week kregen de inwoners van de gemeente Oldambt verschrikkelijk nieuws te horen over hun burgervader. Als gevolg van hartfalen is burgemeester Pieter Smit afgelopen dinsdag hieraan overleden. Voetbal is dan alleen nog maar bijzaak. Namens ons team wensen we de familie heel veel sterkte bij het verwerken van dit enorme verlies. De wedstrijd werd gestart met één minuut stilte ter nagedachtenis aan onze burgemeester.

Echter de wereld draait ook gewoon weer door en voor WVV zaterdag 3 stond dus een competitiewedstrijd op het programma. De mouwen moesten worden opgestroopt om het eerste team van Meedhuizen te bestrijden. WVV startte op veld 4 erg slordig. Het hobbelige veld werkte niet mee, maar de rust was er ook niet. Toch kreeg WVV de betere kansen. Akker en speler/manager Plinsinga kregen de bal niet achter de keeper. Wel werd het aluminium meerdere keren getest, maar dat levert niks op. Na een half uur kreeg het brein van AB een ingeving. Men neme een bal en een afstand van een meter of vijfendertig. Daar wordt een doelman aan toegevoegd die werkelijk niet één vinger uitstak om de bal te keren en het resultaat was een 1-0 voorsprong. Bijzonder detail van de eerste vijfenveertig minuten was het uitvallen van linksback Albert. De nestor van de ploeg verloor zijn rechterzool van zijn voetbalschoen en moest de strijd staken. Er werden in allerijl schoenen geregeld. De werden uit de sporttas van zijn geblesseerde zoon Fransie geconfisqueerd. Hierdoor kon de vrolijke Veldkamp in de tweede helft nog weer een aantal minuten maken. Nadat scheidsrechter Thomas Haan, die foutloos floot, afblies voor het einde van de eerste helft, vertrok roodzwart voor een beker thee richting de kleine omkleedhokjes. Daar zaten de zestien opgepropte spelers te luisteren naar de speler/manager. Deze toverde nieuwe namen, wijzigde het tactisch plan en verliet de kleedkamer voor een dampertje.

De tweede helft was amper twee minuten oud, toen de toon werd gezet voor het restant van de partij. Middenvelder Zijlstra nam in zijn eerste tackle, de man, bal en de enkels mee van een speler van Meedhuizen. Daarna werden de duels steeds vinniger. Na een stief kwartier resulteerde dat in een gefrustreerde actie van de nummer elf van de groenen. Deze wilde verhaal halen bij De Ruiter. Echter door alert reageren van de wissels van de gasten, werd het allemaal bedekte met de mantel der liefde. WVV wisselde nog twee keer en zag speler/manager Mark Plinsinga neergaan in de zestien meter. Scheidsrechter Haan wees resoluut naar de stip. Het karwei vanaf elf meter werd voltooid door wederom AB. Deze maakte zijn tweede van de middag en zodoende verkozen tot Man of the Match. In de stand voor de Engel Wubs Stevel heeft dit echter geen gevolgen. De laatste minuten werden professioneel uitgespeeld door de heren, maar een onwillige spier zorgde er helaas wel voor dat Akker de strijd moest staken en de manager de komende tijd een kopzorg rijker is.
Sportief handenschuddend liepen de matadoren na afloop richting de kleedkamers voor een welverdiende douche. De drie punten bleven terecht in Sodom.

Komende dinsdag wacht de zware thuiswedstrijd tegen VVS 4 uit Oostwold. Speler/manager Mark Plinsinga kan dan niet beschikken over een voltallige selectie, maar zal zeker broeden op een goed strijdplan.
WVV zaterdag 3 houdt, ondanks de winst, deze middag toch een naar gevoel over. Het resultaat van de wedstrijd was dan wel prima, maar het verlies van de burgemeester zal blijven.

Voetbal is maar een bijzaak.