"/>

WVVZAT3 - WVV WINT TOPPER IN DE KELDERKLASSE

588 keer bekeken

Dinsdag 17 april 2018

De koperen ploert heeft deze ochtend geen enkele moeite boven de horizon te verschijnen.
Het lijkt een stralende dag te gaan worden.
De dag dat mijn broertje Harry zijn 46e verjaardag viert.
De dag waarop de Oldambsters op een indrukwekkende, kippenvel bezorgende manier afscheid namen van onze geliefde burgemeester Pieter Smit
Vreugde en verdriet….

Ook de dag van de topper in de kelderklasse.
VVS 4 uit Oostwold speelde vanavond bij WVV 3.
De 1e avondwedstrijd op een bijna onmogelijk tijdstip.
Speler/manager Plinsinga moest ook deze dag weer flink aan de puzzel om een sterk elftal op de been te brengen. Het aanbod van spelers was uitstekend. Alleen ontbrak er een keeper. Normaal gesproken krijg ik de opstelling vroeg in de ochtend. Nu om 18:00 uur.
Eigen keeper Marcel Lambeck kon niet aanwezig zijn vanwege werkzaamheden over ver. Plinsinga had heel Oldambt afgezocht om een goede vervanger te vinden. A wilde niet, B was aan het werk, C had een blessure etc etc. Marcel werd vervangen door speler Paul Jager.
Ook de geblesseerde goalgetter Akker ontbrak. Hij werd door tassenspecialist Bernd Harkema vervangen. Ook was er het debuut van de altijd op zaterdag werkende Ronny de Voogd.

De wedstrijd.

Op het slechtste veld van het Stadspark, veld 5, werd om 18:30 uur het startsein gefloten door scheidsrechter Haan. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Het spel golfde op en neer. Na dik een half uur spelen was het Ate Zijlstra, die met een splijtende pass Bernd Harkema vrij zette voor de keeper. Harkema deed wat van hem verwacht werd. Hij schoot de bal, een rollertje, via de paal binnen, 1-0.
VVS kreeg nauwelijks kansen. De Winschoter verdediging stond als een huis.
De na een blessure teruggekeerde Jos Frey, kwam na kopduel verkeerd terecht op het uiterst slechte veld. Weer een vervelende knieblessure die de aanvaller enige tijd buitenspel zal zetten. Frey werd vervangen door Jorn Middelbos. In blessuretijd scoorde Ate Zijlstra, na een voorzet op maat van Bernd Harkema, de 2-0 ruststand in de korte hoek.

VVS gebruikte de rust om een stuk of 4 verse krachten in te brengen, terwijl WVV met dezelfde spelers het veld op stapte.

De 2e helft was een grimmige. Overtredingen aan beide zijden. Net of soms net niet binnen het toelaatbare..
Na 4 minuten was het weer Bernd Harkema die scoorde. Sterk doorzetten op de Oostwolmer laatste man en knap veroveren van de bal, zette hem alleen voor de keeper. Een prachtig schot met links in de linkerhoek maakte hem tot “Man of the Match”. 3-0 Wie had dat van tevoren gedacht.
VVS begon aan te dringen en was op zoek naar de 3-1. Een overtreding op de snelle spits van de uitstekend spelende Peter Garst in het strafschopgebied leverde VVS een strafschop die onberispelijke achter goalie Jager werd ingeschoten . 3-1.
2 minuten later was het, na slecht uit verdedigen van de VVS defensie, Tom Markslag die zijn goede wedstrijd bekroonde met een bekeken doelpunt. 4-1.
Direct na de aftrap scoorde VVS, na knullig verdedigen, de 4-2.
VVS probeerde van alles maar WVV knokte succesvol met hart en ziel.
In de 90e minuut gooide de zelden scorende Ernst Jan Piëst de wedstrijd in het slot.
Uit een corner van rechts prikte hij de 5-2 eindstand binnen.

Speler/manager Plinsinga na de zwaar bevochten overwinning: “Een sterke wedstrijd. Je kunt wel nagaan dat de uitslag hoger uitgevallen zou zijn als ik geen reserve zou zijn geweest. Ik ben trots op mijn jongens.”