JO10-2 - 15 minuten vol gas niet voldoende voor de winst

530 keer bekeken

Zaterdag 21 april werd om 8.45 uur afgetrapt door ZNC JO10-2 en startte de wedstrijd van WVV JO10-2 tegen deze tegenstander. De uitwedstrijd was na een behoorlijke strijd met 4-2 gewonnen door WVV, dus we wisten dat het volle bak spelen werd. ZNC heeft 1 speler (nummer 7) die goed kan voetballen, dus de uitdaging zat 'm er in om deze speler af te stoppen.


Soms kun je voor de wedstrijd voorspellen hoe het zal gaan in de wedstrijd. Als spelers geen serieuze warming up doen, te veel stilstaan, gezellig babbelen over Fortnite en het idee hebben dat, aangezien we de vorige keer gewonnen hebben het nu ook wel eenvoudig zal worden, dan kun je verwachten dat er geen scherpte is in de wedstrijd. Danny deed nog een poging de koppies scherp te zetten in de korte voorbespreking, maar de toon was gezet. We kunnen de eerste helft eenvoudig samenvatten:
- De nummer 7 van ZNC werd niet goed aangepakt
- 80% van de duels werden verloren
- De passing was niet goed
- Er werd te lang gewacht op de bal en de tegenstander
- Het was een gatenkaas en spelers liepen soms compleet verloren over het veld
- We hadden mazzel dat Xeryus de schade nog redelijk beperkt wist te houden
- De 1-3 achterstand bij rust was volkomen verdiend (het had wel 1-8 kunnen staan)

Nu is 10-2 dit seizoen vaker teruggekomen van een achterstand, dus nog niet alles was verloren. Er volgde een DDS (Danny's DonderSpeech) in de kleedkamer, waar ook de spelers van 10-3 helemaal stil van werden. De boodschap was simpel: als zij 3x kunnen scoren en 7 kansen kunnen missen in 1 helft, moet het ons ook kunnen lukken om 4x te scoren in 1 helft en misschien wel vaker.

Er was een voorzichtige verbetering zichtbaar in het begin van de 2e helft. Maar de tegenstander kon toch gewoon nog 3x scoren en dacht de wedstrijd in de pocket te hebben. Nou, dat viel tegen want 10-2 zette ineens alle zeilen bij, knalde keihard de duels in en beukte op de verdediging van ZNC. De trainers van ZNC kregen een hartverzakking toen 10-2 nog bijna langszij kwam, maar gelukkig voor hun was de tijd toen op. De uitslag 5-6 was terecht, aangezien 10-2 maar 15 minuten van de hele wedstrijd goed gevoetbald heeft en volle inzet toonde.

ZNC is in deze competitie een tegenstander waar 10-2 in de normale samenstelling tegen kan voetballen en kans maakt op de overwinning. Achilles, DVC Appingedam en NEC Delfzijl zijn duidelijk te sterk in deze competitie. Wie heeft bedacht om 10-2 10 groepen omhoog te plaatsen en Achilles en DVC 1 hele klasse naar beneden, mag Joost weten. Dat dit niet goed is voor de spelers is wel duidelijk. Jonge voetballers in opleiding hebben behoefte aan gelijkwaardige tegenstanders om beter te worden. Veel te zwakke of veel te sterke tegenstanders leveren niks op. Laten we hopen dat de indeling komend seizoen een stuk interessanter wordt. Dan kunnen we nog wat beleven langs de kant!